ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК СТАНИСЛАВ ГОТЕВ Помага на звено „Гора“ – Пирдоп

  • 0
  • 60 преглеждания

По инициатива на общинския съветник Станислав Готев, по повод традиционната Седмица на гората, на 8 април се проведе акция по засаждане на няколко вида дървета в центъра на гр. Пирдоп. В акцията с необходимата за целта техника и допълнително собствен посадъчен материал, се включиха и служители от Общинско звено „Гора“.

Инициативата се проведе при спазване на санитарните изисквания и предписания на здравните власти за опазване здравето на хората, предвид пандемията от коронавируса.

Станислав Готев направи дарение на фиданки от питомен кестен и чинар, каквито не се произвеждат в разсадника на общината в с. Душанци. В знак на подкрепа усилията на служителите от звеното за опазване и разширяване на общинските гори, г-н Готев връчи на колектива поздравителен адрес. Адресът бе приет от Делка Николова, а след това предаден на ръководителя на общинското звено „Гора“ в Пирдоп инж. Станимир Бучков. Общинският съветник пожелава на лесовъдите и служителите от звеното по повод професионалния им празник, верни на своята кауза, да продължават все така неуморно и с непресъхващ устрем да се грижат за най-ценното богатство на нашата страна – българската гора, за да бъде предадена тя на бъдещите поколения красива, величествена, тайнствена.

Въпреки че групата по засаждането на дръвчетата бе в намален състав, работата бе извършена бързо, с изразени пожелания и очаквания всички те да се прихванат.

Преди няколко години Станислав Готев засади със свои приятели в тревните площи около жилищните блокове в центъра на Пирдоп фиданки от бързоразвиващия се вид Пауловния, повечето от които вече са доста високи и здрави дървета. Той отправи призив към жителите на общината не само в Седмицата на гората да се влагат усилия и полагат грижи за облагородяване на средата, в която живеем.

В ОБЩИНА ПИРДОП ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА   Засаждат в парковете нови видове дървета собствено производство
Prev Post В ОБЩИНА ПИРДОП ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА Засаждат в парковете нови видове дървета собствено производство
ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА  В ОБЩИНА ЧАВДАР   Залесиха 870 дръвчета
Next Post ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА В ОБЩИНА ЧАВДАР Залесиха 870 дръвчета
Related Posts

Leave a Comment: