ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА В ОБЩИНА ЧАВДАР Залесиха 870 дръвчета

  • 0
  • 82 преглеждания

По традиция в първата пълна седмица на месец април в България се провежда „Седмицата на гората”, насочена към опазване и разширяване на зелените площи в страната. Тази година тя бе от 6 до 12 април. Инициативата за увеличаване на горите у нас се провежда от 12 април 1925 година, когато официално е обявена от министерствата на народното просвещение и на земеделието и държавните имоти.

Ръководството на Община Чавдар, служителите на Общинската администрация, членове на Общинския съвет и колективът на Общинската фирма „Чавдарска гора”, с управителя инж. Цанко Гърбев се включиха в провеждането на кампанията в селото. Извърши се залесяване на различни дървесни видове, съобщиха от ръководството на местната власт.

По време на акцията са засадени 400 броя липа, 300 броя черен бор, 150 яворови дръвчета и 20 броя офика. Те бяха посадени в зелените площи в село Чавдар, и в местностите „Св. Петка“, „Секията“ и „Тракан“.

Община Чавдар изказва благодарност на дарителите, които са предоставили фиданките – „Гората.Бг”, откъдето са осигурени безвъзмездно 850 броя дръвчета липа, черен бор и явор, както и на Звено „Гора“ към Общинска администрация – Пирдоп, оказали съдействие с още 20 броя едроразмерни фиданки офика.

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК СТАНИСЛАВ ГОТЕВ  Помага на звено „Гора“ – Пирдоп
Prev Post ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК СТАНИСЛАВ ГОТЕВ Помага на звено „Гора“ – Пирдоп
РОТАРИ КЛУБ ПИРДОП   Дари на МБАЛ десет комплекта защитни облекла
Next Post РОТАРИ КЛУБ ПИРДОП Дари на МБАЛ десет комплекта защитни облекла
Related Posts

Leave a Comment: