ОГНЕБОРЦИ ОТ РСПБЗН – ПИРДОП Посетиха детските градини в общините от региона

  • 0
  • 78 преглеждания

По повод на своя професионален празник – 14 септември, екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Пирдоп, бяха гости на колективите на детските градини в Средногорието. Инициативата бе реализирана, за да могат най-малките граждани на общините да се запознаят непосредствено от огнеборците с тяхната труда и отговорна дейност по предотвратяването на пожари и за защита на гражданите при извънредни събития, както и да се докоснат сами до специализирания автомобил и уредите, с които работят пожарникарите.

В понеделник – 13 септември, екип на РСПБЗН – Пирдоп бе в детските градини в гр. Златица. На следващия ден – вторник, 14 септември, дежурното отделение пожарникари и началникът на службата главен инспектор инж. Ненко Миков, бяга гости на колектива на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ в Пирдоп. До края на седмицата с тяхната работа се запознаха децата от общините Челопеч, Чавдар и Мирково, а в четвъртък – в селата Антон и Душанци, както и възпитаниците на още една от детските градини в Пирдоп.

Посещенията в детските заведения в района на Средногорието от огнеборци на РСПБЗН бяха съобразени с въведените в страната противоепидемични мерки и изисквания. Малчуганите, които показаха добри познания за работата на пожарникарите, имаха възможност да се докоснат до огромния червен автомобил, да си поставят предпазен шлем, а най-интересната част от учебното занятие бе да хванат сами с ръцете си оборудването на пожарникарите и да пуснат мощна струя вода от струйника.

Огнеборците задействаха специалния звуков сигнал, с който се предупреждават гражданите за приближаването на автомобила, за да могат децата да усетят неговата тревожност и да се пазят, когато той се задава в близост до тях. Гостите им ги запознаха и с основните мерки, които трябва да се спазват при възникване на пожари или при други опасни обстоятелства.

В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА  Увереност за преодоляване на предизвикателствата през учебната година
Prev Post В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА Увереност за преодоляване на предизвикателствата през учебната година
СПОРТНА ЗАЛА „ГРОЗДАН ШЕНТОВ“ – ЗЛАТИЦА  Реновирана по партньорската програма между Община Златица и „Аурубис България“
Next Post СПОРТНА ЗАЛА „ГРОЗДАН ШЕНТОВ“ – ЗЛАТИЦА Реновирана по партньорската програма между Община Златица и „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: