В СУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА Увереност за преодоляване на предизвикателствата през учебната година

  • 0
  • 101 преглеждания

Присъствено и тържествено бе открита новата 2021 – 2022 учебна година в Средно училище „Свети Паисий Хилендарски“ – Златица. На празничното за колектива на учебното заведение събитие присъстваха кметът на общината инж. Стоян Генов, председателят на общинския съвет инж. Любомир Цветков, председателят на училищното настоятелство Гергана Висариева, общински съветници, гости и родители на учениците.

Възпитаниците на най-голямото средно училище в региона посрещнаха училищното знаме, издигнат бе и националният флаг. Директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ Емилия Микова поздрави учениците, техните родители, колегите си преподаватели и гостите на празника с първия учебен ден. Тя подчерта, че той символизира отворените врати на всички български училища, готови да посрещнат своите възпитаници, устремени към усвояване на нови знания, умения в учебните часове, под ръководството на своите учители.

Г-жа Микова се обърна специално към първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на своето родно училище. Тя ги призова да бъдат послушни и упорити, защото занапред ще трябва да вложат много труд и усилия, за да се научат да четат и пишат. „Нека бъдат щастливи дните Ви в училище!“, каза г-жа Микова.

Предизвикателства очакват и петокласниците, както и учениците от осми клас, към които директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ отправи благодарности, че са избрали да продължат своето образование в учебното заведение. Емилия Микова подчерта, че за дванадесетокласниците новата учебна година е изключително важна, защото на тях им предстои да завършат своето средно образование, за което им пожела да затвърдят традицията на учебното заведение за пореден успешен випуск. Г-жа Микова изрази увереността си, че екипът на СУ заедно с родителите ще се справи с трудностите, предизвикани от ситуацията с пандемията в страната. „Нека да работим с усърдие и да се подкрепяме безусловно в името на нашите деца!“, каза Емилия Микова, пожелавайки ползотворна и успешна нова учебна година. Тя обяви и носителя на тазгодишната награда на д-р Боряна Чомпалова в памет на нейната майка Мария Чомпалова – единадесетокласникът Пламен Димитров.

Приветствие към колектива на училището и присъстващите поднесе и кметът на Община Златица инж. Стоян Генов. Той пожела на възпитаниците му здраве и много късмет, енергия и ентусиазъм при усвояване на знанията. Г-н Генов пожела „На добър час!“ на първокласниците, а за екипа на СУ и директора Емилия Микова той изрази увереността си, че както всяка година, ще вложат своя професионализъм и педагогически такт в обучението и подготовката на своите възпитаници. Кметът на Община Златица поднесе букет цветя на директора на училището г-жа Микова.

Тържеството продължи с изпълнения на вокалната група на учебното заведение, с ръководител Цветанка Георгиева, а най-напред в класните стаи влязоха първолаците, водени от своите първи учителки.

В КОПРИВЩИЦА   Заплащането на таксите за паркиране на автомобили вече и с СМС
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Заплащането на таксите за паркиране на автомобили вече и с СМС
ОГНЕБОРЦИ ОТ РСПБЗН – ПИРДОП  Посетиха детските градини в общините от региона
Next Post ОГНЕБОРЦИ ОТ РСПБЗН – ПИРДОП Посетиха детските градини в общините от региона
Related Posts

Leave a Comment: