СПОРТНА ЗАЛА „ГРОЗДАН ШЕНТОВ“ – ЗЛАТИЦА Реновирана по партньорската програма между Община Златица и „Аурубис България“

  • 0
  • 75 преглеждания

На 15 септември в Професионална гимназия „Златица“ на специално тържество официално бе обявено финализирането на проекта за обновление на Спортна зала „Гроздан Шентов“. Неговото изпълнение започна преди няколко години по партньорската програма между Община Златица и „Аурубис България“. На церемонията присъстваха кметът на общината инж. Стоян Генов, представителят на компанията инж. Евгени Висариев – ръководител на „Обогатителна фабрика“ в дружеството, представители на „Елаците-Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, педагози и ученици на училището.

Тържеството бе открито от директора на професионалната гимназия инж. Величка Баланова. Тя подчерта, че при последния етап от ремонта на залата, която се ползва от спортните клубове в Златица и за обучението по физическо възпитание на учениците, са реновирани всички съблекални, бани и санитарни помещения. Подменена е облицовката на стените и пода с нови плочки, монтирани са нови душове и санитарен фаянс, създадена е приветлива и отговаряща на съвременните изисквания обстановка в тях.

Кметът на Община Златица инж. Генов допълни, че проектът за обновление на спортното съоръжение е започнал с ремонт на покрива, подменена е била в предишните години електрическата инсталация, подовата настилка, освежено е оцветяването на стените. Той припомни моменти от изграждането на залата, направена с труда на родителите на сегашните възпитаници на учебното заведение. Спортното съоръжение е придобивка не само за училището, но и за цялата общественост на Златица, каза инж. Стоян Генов и изрази адмирациите си към преподавателя в някогашния техникум в града Гроздан Шентов, чието име носи залата. Той беше ентусиаст и остави дълбока следа след себе си в спортните дела на общината. Кметът на общината призова ползващите съоръжението да го пазят, за да бъде в полза на всички, които активно се занимават със спорт. Той отбеляза, че се работи и по изграждане на футболен терен в двора на ПГ, като изрази благодарности към колектива на „Аурубис България“ и останалите компании от региона за подкрепата, която оказват на общината и учебните заведения.

Менче с вода по повод приключване ремонта плисна пред сградата инж. Евгени Висариев. Заедно с кмета инж. Генов и придружавани от директора на ПГ „Златица“ инж. Величка Баланова, той разгледа обновените помещения и изрази задоволството си от добре свършената работа от строителите. В тях предстои да се разположат шкафове и друго оборудване, които да се ползват от спортистите при провеждане на състезания и по време на учебните часове по дисциплината „Физическо възпитание“ от възпитаниците на училището.

ОГНЕБОРЦИ ОТ РСПБЗН – ПИРДОП  Посетиха детските градини в общините от региона
Prev Post ОГНЕБОРЦИ ОТ РСПБЗН – ПИРДОП Посетиха детските градини в общините от региона
ОТ НОВАТА УЧЕБНА 2021 – 2022 ГОДИНА  Професионална гимназия „Златица“ изцяло с дуално обучение
Next Post ОТ НОВАТА УЧЕБНА 2021 – 2022 ГОДИНА Професионална гимназия „Златица“ изцяло с дуално обучение
Related Posts

Leave a Comment: