ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ ПИРДОП За втора поредна година най-добри в областта

  • 0
  • 121 преглеждания

Отборът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Пирдоп, с капитан инспектор инж. Ненко Миков, за втора поредна година спечели областното състезание по пожароприложен спорт, провело се на 3 май на стадиона в Ботевград. Екипът на службата, в състав от десет души, сред които и единствената дама, участвала в надпреварата – Лидия Красимирова Минкина, не даде никакъв шанс на състезателите от останалите тринадесет отбора да завоюват купата на победителите в четирите дисциплини, каза за в. “Регион” г-н Миков, който е бил и старши съдия на най-трудната част от състезанието – четвъртата дисциплина – бойно разгръщане на мотопомпа. На състезанието били зам.-областният управител Николай Николов, кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов, представители на всичките 14 районни служби в областта.

Пирдопските огнеборци се представили като истински атлети в състезанието. В първата дисциплина – изкачване на пожарна кула с щурмова стълба, завършили трети, но в останалите три – 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета и бойно разгръщане на мотопомпа,  безапелационно завоювали първите места. Те били недостижими в щафетата 4 Х 100 м., с впечатляващите 48 секунди време, като показателно за представянето им е резултатът на втория отбор – с 15 секунди повече от пирдопчани. А това е твърде много време при екстрена и реална ситуация при гасене на пожар, посочи инспектор Ненко Миков. Първи и само за 19.80 сек., изминал стоте метра Васил Пушкаров, втори с резултат от 21 секунди е Петко Ганчев – друг състезател от тима на РСПБЗН – Пирдоп.

Капитанът на пирдопския тим инспектор инж. Ненко Миков благодари на едрия и среден бизнес в района за оказаната подкрепа и помощ с екипировка и всичко необходимо за добрата подготовка на отбора, което помогнало за добрите резултати. Той изрази увереността си, че най-малко трима от подчинените му огнеборци ще бъдат включени и основни единици на областния тим за участие в зоналните състезания по противопожарен спорт на 23 май. Там ще се представят и състави от София, Факултета по ПБЗН от Академията на МВР, и от областите Перник, Кюстендил и Благоевград.

Единствената дама на областното първенство – Лидия Минкина, участвала във втората дисциплина – 100 м. с препятствия и се състезавала наравно с мъжете, макар изискванията за жените да са други.

Лидия Минкина от няколко месеца е в състава на РСПБЗН. Тя е 23-годишна от Пирдоп, завършила е ПГМЕ и се е подготвяла за трудната си служба в школа в гр. Варна. В системата е от близо година, като в момента е студентка четвърта година във военния университет в гр. Велико Търново по специалност „Гражданска защита“. В службата тя ще изпълнява длъжността на инспектор “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност” при Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Пирдоп.

За работата си инспектор Минкина казва, че предизвикателството е в самата нея и ще продължава и занапред да се развива в иначе мъжката си професия. За участието си в състезанието да се представи отлично, се амбицирала от колегите си, в които видяла много спортен хъс и желание за победа. Стройна и слабичка като фигура, тя не пести време и сили да се усъвършенства и трупа опит и обогатява познанията си, за което е признателна на началника инспектор Ненко Миков и останалите огнеборци за подкрепата, насърченията и знанията, които и предават. Приоритетът й ще бъде занимания главно с деца и ученици, както и инспекции на обекти за обезопасяване и намаляване на предпоставките за възникване на екстремни ситуации, които до създадат опасности за населението.

Тържествена вечер - заря
Prev Post Тържествена вечер - заря
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА Поднесе цветя на гроба на апостола Тодор Каблешков
Next Post ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА Поднесе цветя на гроба на апостола Тодор Каблешков
Related Posts

Leave a Comment: