ОТ КОГО ЩЕ ИЗБИРАМЕ На 27 октомври за кметове и съветници

  • 0
  • 84 преглеждания


Вече са ясни кандидатите на политическите партии, коалиции и инициативни комитети, които са внесли предложения за участие в местните избори на 27 октомври. Общинските избирателни комисии обявиха на сайтовете си листите на съветници и тези, които ще участват във вота за кметове в седемте общини в региона и съставните им селища.

В община Антон избирателите ще имат право да дадат своя вот за представителите на седем политически сили, с общо 50 кандидати за свои представители в местния законодателен орган. Листата на партия „Възраждане“ е от 10 кандидати, а в изборите за кмет ще участва Николай Иванов Николов. Обединените земеделци са с 5-ма за общински съветници, а в изборите за кмет от тяхно име ще се състезава за гласовете на електората Лазар Иванов Лазаров. Политическа партия ГЕРБ е издигнала 11 души за съветници, а за кмет кандидатурата на Сашо Александров Найденов. От Коалиция „БСП за България“ кандидат за кмет е Андрей Симов Симов, който е и водач на листата от 11 души. Партия СДС също е внесла в ОИК листа с 11 кандидати за съветници и предложение за участие във вота за кмет на Цвятко Георгиев Лумбев. От името на „Движение ЗАЕДНО за промяна“ за съветник и кмет ще се кандидатира Атанас Павлинов Захариев, а ПП „Воля“ има листа само с един кандидат за съветник.

В Община Златица кандидатите за горещия стол са най-много – десет. От ПП АБВ са издигнали досегашният кмет инж. Магдалена Иванова, както и листа от 12 кандидати за съветници. От „Движение ЗАЕДНО за промяна“ – Стилиян Маринов Иванов, и двама за съветници, а от „Движение България на гражданите“ – Асен Антонов Плахов и 8 души кандидати за членове на ОбС. НФСБ е представило кандидатурата на инж. Димитринка Иванова Савовска и листа от седем души за съветници. Коалиция „БСП за България“ е с кандидат за кмет инж. Стоян Николов Генов и 13 жители на общината за съветници. От Коалиция „Глас народен“, която включва БСД, „Евророма“ и „Глас народен“ кандидатът за кмет е Християн Лазаров Григоров, а за членове на ОбС листата е от 10 души. Партия ВМРО е с кандидат Николай Вълков Додеков за кмет и шестима души за съветници. ПП ГЕРБ е с 13 свои членове в листата си, и няма издигнат кандидат за кмет, а от ПП „Воля“ кандидат за кметския пост е Крум Иванов Божков, с листа от двама души. Един инициативен комитет е предложил за общински съветник Донка Тодорова Колева – Тинчева. А два инициативни комитети са внесли предложения за кандидати за кметове – на инж. Пламен Господинов и инж. Ненко Николов Миков.

В Копривщица първи регистрираха листа с 8 кандидати за общински съветници от Коалиция „Алтернатива на гражданите“ и за кмет Яко Бобев Банчев. Предложението на Коалиция „БСП за България“ за кмет е Любомир Тодоров Цеков. Той е водач на листата с 11 души. Бойка Рашкова Дюлгярова е кандидатът на ПП ГЕРБ  с листа също от 11 съветника. Местна коалиция „Воля - ВМРО - Българско национално движение“ издига за кмет Иван Николов Лесков и предложения за общински съветници от 11 жители на възрожденския град.

Политическа партия НФСБ подкрепя кандидатурата за кмет на Ангел Костадинов Ангелов и листа от 4 кандидат-съветника. ПП БЗНС е регистрирала 5-ма за съветници, без кандидат за кметския стол. Последният регистрирал се кандидат за длъжността „Кмет“ е от ПП „Демократична България – Обединение“ – Васил Илиев Янакиев и листата е от 4 кандидат-съветници.

В Мирковската община избирателите ще дават своя вот за шестима кандидати за поста на ръководител на местната власт. От „БСП за България“ предлагат Петър Мутафов и листа от 7 души за съветници, от ГЕРБ – Петър Грохчев и 11 души в листата си, а от МИР – Александър Филипов и също 11 кандидати за членове на ОбС. ПП „Воля“ е издигнала за кмет Силвия Стоичкова Коленцова и седем жители на общината за съветници, а СДС е с листа от 11 души и кандидат за кмет Цветанка Йотина. Коалиция „Алтернатива на гражданите“ има 10 предложения да съветници и за кмет – Тодор Тотев. От НДСВ са внесли в ОИК само предложение за регистрация на листа за кандидати за общински заседатели с двама души, инициативен комитет е издигнал Ецо Ецов за член на ОбС.

В Пирдоп картината е следната – кандидати за кмет имат „Коалиция „БСП за България“, в която влиза и ВМРО – БНД, – Ангел Геров, ГЕРБ – Антоанета Георгиева Мечкарова, Единната народна партия – Станислав Готев, Земеделски народен съюз – Васил Димитров Кафеджиев, а СДС – Цвятко Банков Михайлов. Кандидати за кметския стол на Кметство Душанци са Иван Тодоров Балов от ЗНС, Валентин Иванов Петров от ГЕРБ, Пламен Теодоров Теодоров – от СДС и инициативен комитет издига за длъжността Златка Павлова Кънева. В предложенията за съветници Радикалдемократическата партия в България има 8 души в листата си, „БСП за България“, ЕНП, ГЕРБ и СДС по 13, ПП „Воля“ – един, а ЗНС – 12. Партия „Атака“ се е регистрирала за участие в изборите, но няма кандидати за вота на избирателите от общината.

В Община Чавдар кандидатите за кмет са само двама -  Григор Ненов Даулов от Коалиция „БСП за България“ и Иван Тодоров Нешков от ВМРО – БНД. За съветници са регистрирали листи пет политически сили – Коалиция от партии „Движение ЗАЕДНО за промяна“ с двама души, ПП „Воля“ – 1, Местна коалиция „БСП за България“ и НФСБ – 11 кандидати, ВМРО – 10 и СДС и Българско национално движение – 6 души.

В Челопеч са регистрирани шест партии и коалиции с листи за съветници – ГЕРБ – с 11 свои представители, „БСП за България“ – с 8, ПП „Атака“ – 11, ВМРО – БНД има предложения към избирателите от двама души, а НСДВ – 11. За кметския стол са издигнати само двама кандидати – инициативен комитет подкрепя инж. Алекси Иванов Кесяков, а от партия НФСБ са предложили Никола Бенчев Матеев.

Общо в Средногорието за горещия стол на кмета в общините ще се състезават за гласовете на избирателите – 36 кандидати, а за съветници – 375 души. Общините Златица и Пирдоп местните съвети са от по 13 членове, а в останалите пет – по 11.

ПАРТИЯ „МОРАЛ, ИНИЦИАТИВНОСТ, РОДОЛЮБИЕ“ – МИР   Даде заявка за управление на Община Мирково
Prev Post ПАРТИЯ „МОРАЛ, ИНИЦИАТИВНОСТ, РОДОЛЮБИЕ“ – МИР Даде заявка за управление на Община Мирково
В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Инициативен комитет в подкрепа на проект за разширение на парк „Корминеш”
Next Post В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Инициативен комитет в подкрепа на проект за разширение на парк „Корминеш”
Related Posts

Leave a Comment: