ПАРТИЯ „МОРАЛ, ИНИЦИАТИВНОСТ, РОДОЛЮБИЕ“ – МИР Даде заявка за управление на Община Мирково

  • 0
  • 75 преглеждания

На 10 ноември 2018 г. инициативен комитет от млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели, общественици, културни дейци и българи в чужбина прие декларация и взе решение да учреди политическа партия МИР. Името на партията е абревиатура на три думи – морал,  инициативност, родолюбие. На 16 декември 2018 г. се провежда учредителното събрание на партия МИР, по време на което за председател е избран инж. Симеон Славчев.

По техните думи те вярват, че подобряването на средата у нас и реалните решения на проблемите на обществто ни могат да бъдат постигнати единствено чрез силна и координирана гражданска инициатива. Отговорните и образовани хора, които са привлечени в партията, знаят най-добре какъв е техният интерес и как да го постигнат или защитят, стига държавата да им го подволи. Според лидерите на тази млад  партия тяхната мисия е да изградят нов модел за управление на процесите в централната държавна и общинска администрация. Модел, който да свързва обществото и институциите в търсенето на адекватни решения на проблемите. Модел, който да започва от гражданите, а не да свършва с тях.

Два дни след официалното откриване на предизборната агитация на 29 октомври, в Мирково беше отец Николай Славчев отслужи водосвет, молебен за здраве и благополучие в църковния храм „Свети Димитрий”, който поръси кандидатите за кмет и общински съветници от листата на МИР за местните избори в общината и им пожела всички техни желания да се сбъднат.

На предизборната проява присъстваха председателят на партията Симеон Славчев,  кандидатите за кмет на Община Мирково Александър Филипов и за общински съветници от ПП МИР, както и членове на техните семейства.

„Политическа   партия МИР е най-младата политическа партия в България, която залага на експерти, професионалисти и обществено активни хора. Именно за това заложихме и на кандидата за кмет на Община Мирково Александър Филипов, както на изключително силния му екип от кандидати за общински съветници. Мирково има уникални дадености, които дълги години не се оползотворяват от управляващите общината. Убеден съм, че ПП МИР ще спечели изборите в Мирково и с това ще наложи нов модел на управление в общината”, каза председателят инж. Симеон Славчев, който представи днес кандидата за кмет и и листата с общинските съветници на партията за Мирково. „Жителите на Мирково са най-ценният капитал и заедно с моя екип ще работим за решаването на техните проблеми и за развитието на нашата община”, допълни Александър Филипов.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  Откриха красива метална скулптура „Птици”
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Откриха красива метална скулптура „Птици”
Next Post ОТ КОГО ЩЕ ИЗБИРАМЕ На 27 октомври за кметове и съветници
Related Posts

Leave a Comment: