ОТ НОВАТА УЧЕБНА 2021 – 2022 ГОДИНА Професионална гимназия „Златица“ изцяло с дуално обучение

  • 0
  • 66 преглеждания

Празничен и тържествен бе 15 септември за учениците и педагогическия колектив на Професионална гимназия „Златица“. В първия ден от новата 2021 – 2022 учебна година гости на учебното заведение бяха кметът на общината инж. Стоян Генов, директорът на Дирекция „Финанси“ Анна Ланкова, както и представителите на компаниите партньори на гимназията в дуалното обучение – Гергана Висариева от „Аурубис България“, Николина Рашкова от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, Милена Христова и Мариана Вътева от“ Елаците-Мед“ и Татяна Ушева от „Геострой“.

Приветствие по повод началото на учебните занятия отправи към учениците, учителите и гостите на училището директорът инж. Величка Баланова. Тя изрази задоволството си, че учебните занятия започват присъствено, като сподели надеждата си, че това ще продължи и занапред. Дуалното обучение на учениците предполага повече работа в екип в гимназията и в предприятията – партньори на ПГ „Златица“, каза инж. Баланова.

Директорът на гимназията поздрави осмокласниците, избрали да се обучават и придобиват умения в трудните професии „Електрообзавеждане на производството“ и „Машини и съоръжения за заваряване“. Техен класен ръководител е педагогът Мария Кърджилова. Девет ученика ще овладяват тънкостите на първата, а шестима са в другата групата. Предизвикателството за тях започва отсега, заяви инж. Величка Баланова. Директорът на училището представи останалите учители и съобщи кои паралелки те ръководят и учебните дисциплини, по които преподават. От тази учебна година гимназията е изцяло с дуална форма на обучение, обяви инж. Баланова, пожелавайки успех на гимназистите.

Поздравление по повод началото на учебната година поднесе кметът на Община Златица инж. Стоян Генов. С „Добре дошли!“ той приветства осмокласниците, а на екипа на учебното заведение пожела здраве, успешна, щастлива и ползотворна учебна година, изпълнена с труд, отговорност, ентусиазъм и усвояване на тънкостите на важни и престижни за икономиката на страната професии. ПГ „Златица“ е сред малкото училища у нас, която има подкрепата на бизнеса, както и на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Това гарантира на възпитаниците на гимназията трудова реализация или продължаване обучението във висшето училище и много перспективи за успешно лично и кариерно развитие, подчерта инж. Генов. Той сподели увереността си, че преподавателите от гимназията ще вложат своя професионализъм в подготовката на възпитаниците си, а компаниите от региона ще продължат да помагат и подкрепят учебното заведение.

След като учениците влязоха в своите кабинети, представителите на фирмите – партньори на ПГ „Златица“ поздравиха гимназистите, с пожелания за успехи по време на занятията в клас и при работата си, когато са на практическо обучение в компаниите.

СПОРТНА ЗАЛА „ГРОЗДАН ШЕНТОВ“ – ЗЛАТИЦА  Реновирана по партньорската програма между Община Златица и „Аурубис България“
Prev Post СПОРТНА ЗАЛА „ГРОЗДАН ШЕНТОВ“ – ЗЛАТИЦА Реновирана по партньорската програма между Община Златица и „Аурубис България“
Мирковското училище посрещна 15 септември обновено
Next Post Мирковското училище посрещна 15 септември обновено
Related Posts

Leave a Comment: