ОТЕЦ ХАДЖИ НЕДКО БРЪМБАРОВ На шестдесет години

  • 0
  • 153 преглеждания

С тържествена литургия в храм „Свето Успение Богородично“ в гр. Пирдоп, продължила повече от два часа, на 19 октомври бе отбелязан Денят на небесния покровител на българския народ Преподобни Иван Рилски Чудотворец. Тя бе водена от йеромонах Нестор, игумен на манастир край град Лом, в присъствието на още двама свещеници, и миряни.

Празникът, познат и като „Отчов ден“, имаше друго знаково значение – предстоятелят на храма – отец хаджи Недко Бръмбаров, чества юбилей. Роден е на същия ден преди шестдесет години, в село Дъбене, Карловска духовна околия. От 1980 година той е в Пирдоп, уважаван и обичан от съгражданите си и вече 40 години дава духовна енергия, учи и благославя, напътства и обединява християните в град Пирдоп и селата Антон, Душанци и Чавдар. Въвел е в православната вяра стотици деца и младежи. От двадесет години той е и ставрофорен свещеноиконом. Юбилярът е духовно извисена и любознателна личност, с богата и всеобхватна култура. Обича историята, мерената реч, ревниво пази реликвите и старините на храма, на който е председател на църковното настоятелство.

Затова и наследникът му в мисията на духовен водач и наставник на миряните – йеромонах Нестор, неговият син Никола Бръмбаров, пое върху плещите си високата отговорност и отмени баща си в провеждане на празничната служба. В нея се включиха още богословите Иван Бръмбаров от Пирдоп и Илияна Иванова от гр. Пловдив, които с подкрепата на презвитера Надка и дами от присъстващите на литургията, изпълниха тържествените песнопения.

Ставрофорен свещеноиконом отец хаджи Недко Бръмбаров получи поздравления за юбилея си от отец Антоний Марчев и приятели, и пожелания за дълъг живот и здраве, за да отдава още много години на своето паство и християните от Средногорието.

На Многая лета, отец Недко!

ТРИМА СВЕЩЕНИЦИ  Осветиха подарен на църквата в Челопеч проскинитарий
Prev Post ТРИМА СВЕЩЕНИЦИ Осветиха подарен на църквата в Челопеч проскинитарий
В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  Награди за дългогодишни служители в местната власт
Next Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Награди за дългогодишни служители в местната власт
Related Posts

Leave a Comment: