ПЪРВА ЛЯТНА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ Подготвя млади дарования в най-малката община в страната

  • 0
  • 92 преглеждания

В понеделник – 12 юли, в Община Чавдар започна работа първата лятна музикална академия. Идеята за провеждането ѝ се зародила още през миналата година, когато Музикален център „Феникс Мюзик 2012“ организирал в местността „Света Петка“ заключителния концерт и връчването на удостоверенията на участниците в школите по пиано и китара при читалище „Напредък“ – Пирдоп, сподели кметът на Григор Даулов. Така ръководството на местната власт, управителят на музикалния център Хриска Кожухарова, преподавателите по двата инструмента – Николай Пефев – пиано, и Милен Джуров – китара, заедно с настоятелството на читалище „Надежда“ решили да обединят силите си в обучението на талантливи деца от селото.

В понеделник пред сградата на културната институция заниманията стартираха с кратка официална церемония. Г-жа Кожухарова раздаде на записалите се дванадесет деца да изучават пиано и единадесет – китара, по една нотна тетрадка и картонче с часовете за обучение. Тя изрази благодарности към общината и читалището за съдействието и пожела успех на младите музиканти.

Кметът Григор Даулов също поздрави участниците в лятната музикална академия, които са ученици в местното училище от първи до седми клас и жители на общината, обучаващи се в други учебни заведения, от осми до дванадесети клас. Г-н Даулов пожела на участниците да имат успешно и приятно общуване с музиката, да овладеят базовите умения за работа с двата инструмента и след това постепенно да ги надграждат. Кметът на Община Чавдар и неговият син Кристиян, записал се да изучава китара, имаха на 12 юли рожден ден. Двамата почерпиха децата и присъстващите на откриването родители и ръководители на академията, с пожелание за успех на начинанието.

Часовете на академията се провеждат всеки ден индивидуално, по определен график и са с продължителност от 40 минути при двамата преподаватели, съобщи г-жа Кожухарова. Заниманията ще продължат до 18 юли – неделя, когато се предвижда да има и първи концерт на младите изпълнители пред родители и гости.

Домакини и преподавателите изразиха увереността си, че академията ще продължи и в следващите години, ще се развива успешно, откривайки нови местни дарования. Споделени бяха очаквания в бъдеще да се разкрие и школа по ударни инструменти.

ВЕЛОПЪТЕКА В ПАРК „ТОПОЛНИЦА“ – КОПРИВЩИЦА    Бързо стана любимо място за спорт
Prev Post ВЕЛОПЪТЕКА В ПАРК „ТОПОЛНИЦА“ – КОПРИВЩИЦА Бързо стана любимо място за спорт
Почит към Свети Сисой и Света Неделя
Next Post Почит към Свети Сисой и Света Неделя
Related Posts

Leave a Comment: