ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ КОПРИВЩИЦА Получиха удостоверенията си в село Чавдар

  • 0
  • 112 преглеждания

Учениците на педагозите Христина Стрелкова и Антония Брайкова, завършващи първи клас от СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица, получиха своите удостоверения на 3 юни в местността „Света Петка“ над с. Чавдар, където се намира и едноименият параклис.

Слънчевият ден беше добра предпоставка за един невероятен ден. Децата от Копривщица бяха придружени от своите родители и станаха свидетели на мило и трогателно тържество. На сцената на парка заместник-директорът учебното заведение Теодора Цоловска връчи на първолаците удостоверенията и грамоти. Класната ръководителка Христина Стрелкова се обърна към родителите с признателност за  съвместната работа при усвояване на учебния материал и възпитанието на техните деца и поднесе на всяко семейство  благодарствено писмо. Тя каза, че децата са се справили успешно през учебната година и предстоящата ваканция пожела да бъде изпълнена с много приятни и весели моменти. Родителите, от своя страна, благодариха на педагозите за всеотдайността, с която са работили.

След официалната церемония гостите от възрожденския град посетиха параклиса „Света Петка“. Българската светица е закрилница на с. Чавдар. Незабравими ще бъдат миговете за родители и децата им, прекарани на детската площадка в парка, допълнени с великолепната природа наоколо. Възхищението стана още по-голямо, когато всички заедно разгледаха археологическия парк „Тополница“, разположен на същия хълм. Посетени бяха музейната сбирка и неолитните къщички, пресъздаващи живота и бита на неолитните хора.

Аниматор на игрите и забавните моменти беше Димитър Кунчев, артистичен секретар на читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“ – Копривщица. Като всеки излет на открито бе направена богата трапеза с вкусни ястия.  След тези невероятни преживявания копривщенци бяха посрещнати от Мария Комитова от общинската администрация, която им подари магнитчета за спомен и ги придружи до фолклорния център „Чавдар“, който беше разгледан. Възхитени сме от преживяното и видяното, споделиха родители.

В ПИРДОП И ЗЛАТИЦА  Сирени звучаха в Деня на Ботев
Prev Post В ПИРДОП И ЗЛАТИЦА Сирени звучаха в Деня на Ботев
ЗА ДЕЦАТА НА СЕЛО ДУШАНЦИ Весел празник
Next Post ЗА ДЕЦАТА НА СЕЛО ДУШАНЦИ Весел празник
Related Posts

Leave a Comment: