ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ ЗЛАТИЦА Почистиха околностите на Спасовото кладенче

  • 0
  • 94 преглеждания

На 21 април учениците от I б на СУ „Св .Паисий Хилендарски“ в гр. Златица почистиха района около Спасовото кладенче. В този урок на открито децата разказваха за природата, наслаждаваха се на красотата й, почистваха и играха. С тях бяха  и родителите им.

Инициативата е част от програмата „Научи се да даряваш“, по която децата работят с класната си ръководителка г-жа Божкова. През миналата година тя участва в проекта с възпитаниците си от четвърти клас, а тази година с първи клас. Основната цел на „Научи се да даряваш“ е развиване на културата и средата за споделяне и даряване, чрез формиране на знания в по-широк аспект – за личностно развитие и емпатия, а в частност – за дарителството и придобиване на опит в реализиране на дарителски инициативи сред учениците.

През тази учебна година първокласниците реализираха и други свои  проекти – създаване на картичка от доброта за възрастни хора, благотворителен базар, засаждане на дървета и др. Малчуганите участват в дейностите по проекта с желание и ентусиазъм. Те обичат да даряват и да създават радост на всички около себе си. А и каква по-голяма радост от самите деца, каза за тях учителката им Павлина Божкова.

Копривщенци гостуваха колегите си от старопрестолния град
Prev Post Копривщенци гостуваха колегите си от старопрестолния град
ТУРНИРЪТ ПО ФУТБОЛ НА ГЕРБ – ПИРДОП  С рекорден брой на участващите отбори
Next Post ТУРНИРЪТ ПО ФУТБОЛ НА ГЕРБ – ПИРДОП С рекорден брой на участващите отбори
Related Posts

Leave a Comment: