ТУРНИРЪТ ПО ФУТБОЛ НА ГЕРБ – ПИРДОП С рекорден брой на участващите отбори

  • 0
  • 87 преглеждания

От 16 до 19 април на площадката с изкуствено покритие на спортния комплекс в гр. Пирдоп се проведе традиционният пролетен единадесети по ред турнир, организиран от местната структура на партия ГЕРБ. Най-популярната игра привлече рекорден брой участващи отбори – общо седемнадесет, като тимове имаше освен от общините в Средногорието, още и от Етрополе, Елин Пелин и Панагюрище. Това наложи и провеждането на предварителен кръг, а регламентът предвиждаше двубоите да бъдат за директна елиминация.

В четвъртък – 19 април, се проведоха полуфиналните срещи и финалът между четирите тима, който достигнаха до тази част на надпреварата – ФК „Пирдоп“, ФК „Орлин“, ФК „Паскал“ и на гр. Елин Пелин. В полуфиналите орлинци надделяха над състава на ФК „Паскал“ с 10 : 3, а „Пирдоп“ се справи с елинпелинци и така двата местни отбора за пореден път трябваше помежду си да излъчат победителя в надпреварата.

В спора третото място гостите от Елин Пелин спечелиха безапелационно двубоя си с ФК „Паскал“ с 6 : 0. След последния съдийски сигнал състезатели от местния тим коментираха, че техните опоненти на терена са играли в състав, с който не са се представили в предишните срещи. И че между тях е имало и професионални футболисти, което не било „съвсем честно“, но приеха резултата от мача.

Финалната среща за определяне на носителя на голямата купа на ГЕРБ между ФК „Орлин“ и победителите от предишни издания на турнира – ФК „Пирдоп“, бе много динамична, бърза и с опасности и пред двете врати. Публиката подкрепяше емоционално състезателите и се радваше на всяко майсторско изпълнение от тяхна страна.

В средата на полувремето, което бе от 20 минути, Пламен Георгиев от „Пирдоп“ вкара ефектен гол във вратата на орлинци и при този резултат двата състава се оттеглиха за кратка почивка. Второто полувреме започна с много нахъсана играта от футболистите на „Орлин“, чийто устрем около десет минути след началото на полувремето се увенча с успех. Атанас Димов, също с красив удар, успя да възстанови равенството – 1 : 1. То, обаче, не продължи дълго. Само минута - две по-късно, Пламен Георгиев вкара втория си гол в мача и така донесе победата за своя тим.

Организаторите връчиха седем награди на участниците в турнира. За най-добър вратар бе отличен Теодор Михов от състава на „Пирдоп“. За най-млад отбор плакет и парична премия получи капитанът на ФК „Армейците“, а за голмайстор с десет отбелязани попадения премията и специалната пластика взе Станислав Иванов от ФК „Елин Пелин“. Паричните награди за тях бяха осигурени от фирма „Данили“.

Купата и премията за четвърто място бе връчена от общинския съветник от ПП ГЕРБ д-р Тодор Велчев на капитана на ФК „Паскал“. На трето място се нареди съставът от гр. Елин Пелин, чийто награди връчи председателят на ОбС – Пирдоп инж. Мария Шентова. Отличията за второ място на ФК „Орлин“ даде общинският съветник Георги Чобанов, а купата на победителите и наградата от 300 лв. капитанът на ФК „Пирдоп“ Красимир Пастушки получи от председателя на организацията на ГЕРБ в Пирдоп Донка Бикова.

Турнирът премина при голям интерес от страна на почитателите на футбола, които много активно и ентусиазирано подкрепяха своите любимци.

ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ ЗЛАТИЦА  Почистиха околностите на Спасовото кладенче
Prev Post ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ ЗЛАТИЦА Почистиха околностите на Спасовото кладенче
ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“   Отстъпи на лидера в групата
Next Post ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Отстъпи на лидера в групата
Related Posts

Leave a Comment: