ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ПИРДОП Честваха 35 години от създаването на клуба си

  • 0
  • 109 преглеждания

На 11 ноември членове на Пенсионерски клуб – Пирдоп, тържествено отбелязаха 35-годишнината от основаването на организацията на възрастните хора в града. Председателят на Управителния съвет на клуба Пенка Цомпова прочете страници от летописната книга, в която се проследява историята и развитието му от далечната вече 1986 година, когато е учреден.

Кратки спомени за дейността на организацията на възрастните хора в Пирдоп бе написала Цанка Шофелинова, която е отдала 22 години работа като културно-масовик на клуба на пенсионера в Пирдоп. Поради достолепната възраст на г-жа Шофелинова, милите спомени, в които се отдава заслужена почит и уважение на неговите председатели през годините, прочете Пенка Цомпова.

Един от дългогодишните ръководители на клуба – Симеон Кирилов с вълнение и подробности разказа за трудностите по ремонта помещенията и изграждането на втори етаж към сградата, в която допреди пандемията провеждаха редовни срещи освен групата на жените-членове на клуба, и други организации.

Клубът на пенсионера в гр. Пирдоп в началото на своето създаване и в продължение на 12 години се ръководи от Павлина Ботева. Дами от дружеството на жените в града започват да се събират на седянка, носят си ръкоделия и споделят помежду си мигове от своето ежедневие. Често техни внучки им рецитират стихове или изпълняват песни. И така се поставя началото на организация, която има вече своята 35-годишна история. Във времето председатели на управителния съвет след Павлина Ботева са били Нейчо Лачев, Виктор Витанов, Георги Червенков, Велчо Велчев, Симеон Кирилов, Кера Кюркчиева. Подобренията на клуба са станали възможни след постановление на Министерския съвет за подкрепа на организациите на възрастните хора от общините. Със съдействието на кмета в онези години Цанко Цанов и „Аурубис България“ се извършва сериозен ремонт на залата, изграждат се допълнителни помещения, обособяват се два входа, припомни Симеон Кирилов. И клубът става един от най-добрите и посещаваните у нас през годините.

Организацията води редовен живот, провеждат се срещи със сродни клубове от общини и селища от региона, и други места. Почти всеки ден тук се отбиват мъже – членове на клуба, за да се видят и споделят позициите си по актуални дневни случки и проблеми, да се ободрят с кафе. Председателят в момента Пенка Цомпова призова жените да продължат да се събират всяка сряда, за да разнообразяват и осмислят част от своето време.

Прочетено бе и поздравление от дружеството на Съюза на инвалидите в Пирдоп към членовете на пенсионерския клуб. Юбилейният ден продължи с празничен обяд.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Ученици облагородиха двора на аквапарка по инициативата „Нашето зелено утре“
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Ученици облагородиха двора на аквапарка по инициативата „Нашето зелено утре“
НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – КАРЛОВО  Издаде за първи път пътеводител на Апостола
Next Post НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – КАРЛОВО Издаде за първи път пътеводител на Апостола
Related Posts

Leave a Comment: