ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Ученици облагородиха двора на аквапарка по инициативата „Нашето зелено утре“

  • 0
  • 105 преглеждания

От 1 до 3 ноември учениците от СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица, засадиха нови овощни дървета – круши, ябълки, мушмули и др. Това бе втора акция по засаждане в инициативата „Нашето зелено утре“ по дългосрочната програма на четирите компании от Група ГЕОТЕХМИН – „Геотехмин“ АД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД „Българските добродетели“.

Фиданките бяха засадени из целия град. Истинска овощна градина стана в района около Аквапарка. Заедно с учениците от най-малките класове до завършващите учебното заведение, в залесителните дейности се включиха педагози и служители на образователната институция и кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова.

Инициативата „Нашето зелено утре“ на Група ГЕОТЕХМИН е инициирана от проф. дтн инж. Цоло Вутов през 2011 година, за да се увеличава биоразнообразието в общините, в които дружествата извършват своята дейност и те да стават по-зелени, по-красиви и благоустроени.

В рамките на програмата до 2014 г. са засадени около 30 дка общински и горски терени, озеленени са и различни градски площи – паркове и градини. През 2021 г., в инициативата за засаждане на дървета, храсти и цветя в град Копривщица се включиха ръководители и работещи в четирите дружества.

„АУРУБИС“   Изгражда завод за рециклиране в САЩ
Prev Post „АУРУБИС“ Изгражда завод за рециклиране в САЩ
ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ПИРДОП  Честваха 35 години от създаването на клуба си
Next Post ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ПИРДОП Честваха 35 години от създаването на клуба си
Related Posts

Leave a Comment: