ПИРДОПЧАНИ Възстановиха отдавна неработеща чешма

  • 0
  • 156 преглеждания

В края на миналата седмица двама приятели – Венцислав Златанов и Иван Марков, със собствени средства и труд възстановиха интересната по вид и изработка стара чешма, намираща се в съседство на жилищния блок до началното училище, на ул. „Цар Освободител“ в гр. Пирдоп.

Идеята за благородното им дело, в полза на пирдопчани, се зародила спонтанно. Венцислав Златанов живее в жилищния блок наблизо и има лични наблюдения за съдбата на единствената в този район чешма. Повече от двадесет години тя не е работила, казва той, а поради повреда в тръбопровода в основата й водата е изтичала в канализацията на града. За да може занапред да се ползва от жителите на Пирдоп, преминаващи по улицата, той и неговият приятел се заели да подменят с нов компрометирания метален тръбопровод на чешмата. Поставили и кран, за да може през есенно-зимния период водата да бъде спирана, за да не замръзва.

Желанието им е атрактивната чешимчка да раздава прохлада в горещите летни дни на хората и гостите на Пирдоп, защото е на възлово място в града. В помощ на двамата мъже се включиха и работници от Звено „БКС“ на Община Пирдоп, които се погрижиха излишните камъни, пръст и дървени отпадъци около чешмата да бъдат извозени от мястото.

Собственици на апартаменти в многофамилните жилища до малкото площадче и градинка, изразиха благодарности към Венцислав Златанов и Иван Марков за реализираната инициатива и пожелаха да има повече добри хора като тях, които да се грижат за приветливия и приятен вид на родния град.

Пирдопски деца с награди от музикален конкурс „Ветрило“
Prev Post Пирдопски деца с награди от музикален конкурс „Ветрило“
НА БРАТСКАТА МОГИЛА КРАЙ ЗЛАТИЦА  Признателност към делото на Ботев и героите на България
Next Post НА БРАТСКАТА МОГИЛА КРАЙ ЗЛАТИЦА Признателност към делото на Ботев и героите на България
Related Posts

Leave a Comment: