Пирдопската гимназия организира Ден на отворените врати

  • 0
  • 41 преглеждания

На 22 април СОУ „Сава Савов” в гр. Пирдоп организира Ден на отворените врати за ученици от седми клас и техните родители. Възпитаници на учебното заведение представиха в музикалната зала на училището възможностите за продължаване на обучението за завършващите седми клас в профилираните паралелки „Информационни технологии“ и „Компютърна графика и анимация“, и двете с интензивно изучаване на английски език.

Пред уважилите събитието родители и бъдещи гимназисти се изявиха талантите на училището. Кармелита Лунгарова изпълни песента „Самодива“, подпомогната от балетна формация от момичета от различни класове, които изпълниха „Самодивски танц“. Изявиха се още фолклорна група „Шарени мъниста“ и вокалната група „Фантазия“ с ръководител музикалният педагог Марияна Върбанова. С интерес присъстващите в музикалната зала проследиха драматизацията „Бай Ганьо у Иречека” по Алеко Константинов, която възпитаниците на училището от седмите класове изпълниха отлично. В ролята на познатия герой на Щастливеца успешно се изяви Златин Кънев.

Ученици от осми, девети, десети и единадесети клас представиха двете профилирани дисциплини, като обясниха как се извършва балообразуването и кандидатства за тях. Димитър Велков, Добриела Иванова и Лъчезара Козлекова разказаха какви възможности разкриват пред възпитаниците на училището подготовката във всяка от тях, реализацията им след завършване на учебното заведение, какви знания и качества формират у учениците профилите „Технологичен” и „Изкуства”, с прием след 7 клас. А Цветина Рашева от осми клас показа нагледно своя проект „Барбарони“.

За успехите на учебното заведение и неговите възпитаници говори директорът на пирдопската гимназия Цвятко Четьов. Той обърна внимание на важните за кандидат-гимназистите срокове, къде трябва да подадат документите си, реда за прием и как те ще бъдат класирани. Г-н Четьов обърна внимание на успехите, постигнати от колектива на училището и педагогическия екип. Двама дванадесетокласници са приети в престижни европейски университети, а проект на възпитаник на СОУ е откупен от българско издателство,        специализирано в отпечатване на учебници. В училището се учи и това е гаранцията за последващото личностно и кариерно израстване на завършилите гимназията, подчерта той. Директорът на СОУ покани родителите и учениците в залата да разгледат изложбата от икони, подготвена от обучаващите се в профил „Изкуства“.

Срещата с учители и възпитаниците на училището беше полезна и ползотворна за родителите, посетили Деня на отворени врати на СОУ - Пирдоп.

ЧИТАЛИЩЕ „ТРУД И ПОСТОЯНСТВО“ – ЧЕЛОПЕЧ  С двучасов концерт отбеляза юбилей
Prev Post ЧИТАЛИЩЕ „ТРУД И ПОСТОЯНСТВО“ – ЧЕЛОПЕЧ С двучасов концерт отбеляза юбилей
УЧЕНИЦИ ОТ МИРКОВО  Проведоха „зелено“ училище в курорта Пампорово
Next Post УЧЕНИЦИ ОТ МИРКОВО Проведоха „зелено“ училище в курорта Пампорово
Related Posts

Leave a Comment: