ПОМОЩ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

  • 0
  • 107 преглеждания

От нас – за вас

От 7 май стартира инициативата в гр. Копривщица за закупуване на хранителни продукти, които да бъдат дарявани на хора, имащи необходимост от тях, но нямат възможност в тези кризисни месеци да си ги осигурят. Всъщност, за идеята разказва самото мото: „От хора за хора. Ако имаш, остави, ако нямаш, си вземи!“ Да, именно, „От хора за хора!“. Защото хората помежду си живеят в сговор, помагат си, уважават всяка една индивидуалност, и в най-трудните дни от живота си разбираш кой е бил до теб.

За инициатива разказва Надя Стоичкова, която управлява семеен хранителен магазин. Застанала пред пълната с продукти кошница, тя поема дълбоко дъх и започва. Поглеждам я и виждам, как заедно със кроткия й глас, в очите й неволно напират сълзи, които стоически се опитва да задържи и  скрие. Надя Стоичкова споделя, че на 7 май в магазина влиза семейство, което има във възрожденския град хотелски комплекс. Децата от фамилията поискали да направят добро дело. Потърсили съдействие от собствениците на хранителния магазин и намерили тяхната подкрепа.

Още същият ден е приготвена кошница и напълнена от инициативните семейства с хранителни продукти. Надя заяви, че много внимателно се подхожда към хората, които имат нужда от храни от първа необходимост, за да не се унижава тяхното достойнството. „Има хора, за които знаем, че имат нужда от храни, но ни прави впечатление, че не взимат от кошницата. Срам ги е. Ние пък, от своя страна, ако ги забележим навреме, напълваме торба с продукти и я предаваме на нуждаещия се. Познаваме хората от града. Знаем кой има нужда“.

На въпроса ми докога ще продължи тази инициатива, Надя повдига рамена, но е категорична: „Ами, докато има добри хора, които да пълнят коша! Дай, Боже това да продължи в дълъг период. На нас няма да ни омръзне това, напротив, ще се радваме хората да се обърнат към тази инициатива с разбиране. Има много хора с добри сърца в Копривщица и оставят в кошницата продукти. Пожелаваме на всички да бъдат здрави!“, казва през сълзи Надя Стоичкова.

ПЕНЧО СТОЯНОВ ГЕРОВ  Петият Почетен гражданин на Община Чавдар
Prev Post ПЕНЧО СТОЯНОВ ГЕРОВ Петият Почетен гражданин на Община Чавдар
ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ СЕЛО МИРКОВО НАДЕЖДА АНГЕЛОВА
Next Post ЛЕКОАТЛЕТКАТА ОТ СЕЛО МИРКОВО НАДЕЖДА АНГЕЛОВА
Related Posts

Leave a Comment: