Пореден успех за възпитаници на ПГТХТ „Никола Димов“

  • 0
  • 129 преглеждания


Месец март бе особено напрегнат за някои от учениците от ПГТХТ „Н. Димов“ , гр. Пирдоп. Пламен, Виктория, Йоана и Кевин освен с учебните си занимания до късно тренираха за участие в регионалния кръг на  Националното състезание  „Най-добър млад готвач,  барман, сервитьор и хлебар-сладкар“. Трима от тях се класираха за участие във финала.

Брилянтно е представянето за Пламен Калоянов Благоев в регионалния кръг, състоял се в София на 24 март. Единадесетокласникът буквално отвя конкуренцията в надпреварата, показвайки знания,  умения и способности  на много високо ниво. Състезанието се проведе в два кръга. Първият от тях включваше тест от 50 въпроса (така нареченият „Алманах на бармана“) и бързо смесване на напитки чрез три метода. Пламен се справи за много по-кратко време от останалите участници, което му донесе и допълнителни точки. Вторият включваше направа на „смути коктейл“, в който Пламен отново бе на висота.

В състезанието участваха 9 ученици, представители на училища от цяла Западна България. Като победител, Пламен отива на следващото стъпало – финалният кръг на национално състезание, който ще се проведе  в края на април. Умението му да се концентрира, неговото постоянство и огромното му желание да побеждава гарантират на Пламен, че  ще повтори успеха си. „С желание и страст всичко се постига.“ – коментира успеха на Пламен неговият треньор Г. Дойчева.

Отлично бе и представянето на състезателите от  ПГТХТ „Никола Димов“ и в областта на сервирането. Кевин Василев от 12 клас, завърши в шестицата от 18 участници в състезанието за най-добър млад сервитьор-сомелиер. Той показа завидни умения в декантирането на вино, презентирането на ястия и знанията в областта си. Пред него сега е предизвикателството да се класира в челната тройка на националното състезание, което ще се проведе в края на април в град Пловдив.

Успехът не подмина и областта на готварството в професионалната гимназия. Виктория Христоскова от 18 участници завърши четвърта. Виктория омая журито с топло предястие от авокадо със синьо сирене, а когато показа транжиране на пъстърва, остави всички без думи. Този успех гарантира участието й във финалния етап на състезанието. Самата тя има намерение да продължи пътя си в кулинарна академия във Варна.

За поредна година ПГТХТ „Никола Димов“ затвърди позициите си в челните места в областите готварство, сервитьорство и барманство.

НА ПРОЛЕТНИЯ ПРАЗНИК В ПИРДОП
Prev Post НА ПРОЛЕТНИЯ ПРАЗНИК В ПИРДОП
Млади таланти печелят успехи за СУ „Сава Савов“ и Пирдоп
Next Post Млади таланти печелят успехи за СУ „Сава Савов“ и Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: