Млади таланти печелят успехи за СУ „Сава Савов“ и Пирдоп

  • 0
  • 104 преглеждания

От 24 март до 26 март в гр. София в Националния дворец на културата се проведе шестото издание на Международния фестивал за изпълнители на музика и танц на испански език „Аbanico”, съдействие за който оказаха от посолството на Испания и Институт „Сервантес“.

Във втора възрастова група – вокални групи, първо място и покана за участие в конкурс в Италия спечели ВГ „Фантазия“ на СУ „Саво Савов“  - Пирдоп, с музикален педагог маестро Марияна Върбанова. Традиционно групата печели призови места и награди, които са в резултат на талант, упорит труд и сериозни репетиции. Петокласничката Станимира Стойкова е на трето място, също с покана за участие в Сърбия.

Браво на талантливите ученици и вдъхновяваща ги Марияна Върбанова! Ръководството и талантливите ученици на СУ „Саво Савов“
изказват благодарност на кмета на общината Ангел Геров за
оказаната подкрепа за участие на вокалната група в конкурса.

Успехите на възпитаници на учебното заведения продължиха и в други направления. Ученикът Димитър Велков се класира за националния кръг на олимпиадата по физика, който ще се проведе от 10 до 12 април в Разград. А Джулия Богданова от 12 „б“ клас и Габриела Богданова от 10 клас ще вземат участие в Младежката сесия на конференцията по физика, която ще се проведе от 6 до 10 април в град. София.

Prev Post Пореден успех за възпитаници на ПГТХТ „Никола Димов“
ДАМИТЕ ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В КОПРИВЩИЦА
Next Post ДАМИТЕ ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В КОПРИВЩИЦА
Related Posts

Leave a Comment: