ПРАЗНИЧНИ СПЕКТАКЛИ В ЧЕЛОПЕЧ В сложна метеорологична обстановка

  • 0
  • 117 преглеждания

В два поредни петъка – 10 и 17 декември, Община Челопеч проведе предколедни прояви при изключително тежки метеорологични условия. В първия от тях проливният дъжд не попречи на Миро да изнесе своя концерт пред жители и гости на общината.

Още по-предизвикателна, но и вълнуваща, бе втората петъчна вечер. Обилен и красив, падащ на едри парцали сняг, вятърът и ниските температури въобще не попречиха на танцьорите от Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ да зарадва домакините с прекрасните си танци.

Празничната вечер откри водещата Невелина Сараджова, която приветства малкото, за съжаление, жители и гости на Челопеч, заели местна под специално приготвените тенти, за да ги предпазят поне от падащите бели кристали. „В снежната декемврийска вечер искаме да внесем в душите и сърцата Ви коледно настроение“, обяви Невелина Сараджова. И прикани присъстващите да се постоплят с греяно червено вино, ароматен чай и скарата на майсторите на вкусните ястия Илиян и Илия, или да опитат от кулинарните произведения на Генка Попова и Александрина Филипова. Забравилите да се снабдят с коледни и новогодишни сувенири можеха да се възползват от предложенията на Славчо Андреев или от щанда на ЧПГЧО „Челопеч“, чийто възпитаници организираха благотворителен базар в помощ на малък жител на селото, които има нужда от подкрепа в празничните дни.

С народните си танци Ансамбъл „Българе“ зареди с приповдигнато настроение своята публика. А докато танцьорите се преобличаха в читалище „Труд и постоянство“ с нови костюми за следващото си изпълнение, с коледни и български песни веселиха челопечани момичетата от Вокална група „Средногорски звън“ с ръководител Невелина Сараджова.

На финала на спектакъла кметът инж. Алекси Кесяков благодари на членовете на ансамбъла, че въпреки трудните метеорологични условия отново са в Община Челопеч, с която ги свързват множество общи културни проекти и инициативи. Той изрази надеждата си, че с отминаване на предизвикателствата на пандемията у нас и по света, отново заедно ще имат възможността да радват хората от Челопеч и региона. Вие сте носители и пазители на народните традиции, на българския фолклор, поздрави танцьорите инж. Кесяков. Той поднесе кошница цветя на състава, след което, с песните на Невелина Сараджова професионалисти и любители на народните танци оформиха дълго хоро под искрящите от светлините на уличните лампи снежинки.  Тази седмица, в събота – 25 декември, навръх Коледа, на площад „Освобождение“ в Челопеч концерт ще има Глория.

В СЕЛО ДУШАНЦИ  Късметлийска томбола преди Коледа
Prev Post В СЕЛО ДУШАНЦИ Късметлийска томбола преди Коледа
В ОБЩИНА МИРКОВО   Компании от Група ГЕОТЕХМИН изградиха LED осветление и обновиха пет улици
Next Post В ОБЩИНА МИРКОВО Компании от Група ГЕОТЕХМИН изградиха LED осветление и обновиха пет улици
Related Posts

Leave a Comment: