В СЕЛО ДУШАНЦИ Късметлийска томбола преди Коледа

  • 0
  • 109 преглеждания

Благотворителен коледен базар бе организиран на 14 декември в село Душанци. Кметът Златка Кънева сподели, че инициативата се провежда за трета поредна година съвместно с колективите на читалище „Светлина“ и детската градина.

Организаторите бяха подготвили множество сувенири, подходящи за домашна украса за предстоящите празници, както и красиво оформени бутилки с напитки, цветя и свещи. Средствата от продажбата им ще бъдат използвани за закупуване на нови костюми за представления на възпитаниците на детското заведение в селото, и за доокомплектоване народните носии на момичетата от лазарската група и на коледарите към читалището. Около двата импровизирани щанда с предмети бързо се струпаха жители на селото и за кратко време изложените сувенири бяха изкупени.

За първи път Кметство Душанци организира и „Късметлийска томбола“, като със средства, събрани при различни прояви през отминаващата вече година, са закупени продукти. Всеки, който си тегли от късметите, получава хранителни продукти, за да „пребори кризата“, каза г-жа Кънева.

Тя изрази надеждата си събитията, посветени на Рождество Христово – Коледа, да бъдат посетени от жители и гости на село Душанци, за да са весели и изпълнени с настроение и емоции празниците за всички.

Същия ден в 17:30 часа бяха запалени коледните светлини в селото. На церемонията присъстваха кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев, зам.-кметът инж. Иван Щаплев и жители на Душанци. В направата на коледната украса, подготовката на благотворителния базар и късметлийската томбола се включили предимно жени от селото, членове на пенсионерския клуб и децата самодейци към читалище „Светлина“. Кметът Златка Кънева отправи благодарности към тях за труда и желанието Душанци да бъде празнично и красиво в навечерието и по време на Коледа и настъпването на Новата 2022 година.

ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ – ПИРДОП  Награди самодейците си
Prev Post ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ – ПИРДОП Награди самодейците си
ПРАЗНИЧНИ СПЕКТАКЛИ В ЧЕЛОПЕЧ  В сложна метеорологична обстановка
Next Post ПРАЗНИЧНИ СПЕКТАКЛИ В ЧЕЛОПЕЧ В сложна метеорологична обстановка
Related Posts

Leave a Comment: