Празник на децата и в Копривщица

  • 0
  • 108 преглеждания

Децата на Копривщица отпразнуваха заедно международния си ден в двора на старото възрожденско училище „Св. Св. Кирил и Методий“, организиран от служителите на читалище „ Хаджи Ненчо Палавеев“ с финансовата подкрепа на община Копривщица. Празникът бе уважен от кмета Генчо Герданов, Георги Доросиев – председател на постоянната комисия по култура към Общински съвет и Трайко Младенов - кмет на община Костинброд.

Тържеството беше открито от Гергана Иванова, завеждащ библиотеката в културната институция.  Тя каза, че най-любимият и красив празник е този на детето - празник на бъдещето, всеобщата радост и грейналите усмивки по детските лица. Генчо Герданов честити празника на копривщенските деца и на всички, които са запазили детското в себе си. Той отбеляза, че приоритет на общинската политика е здравето на копривщенци и доброто бъдеще на децата на възрожденския град. Гостът от Костинброд изказа своето възхищение от видените красоти и преклонение пред възрожденския град, която подтиква  гости си към пристрастяване към българската история.

Учениците от театралната група към копривщенската гимназия, с художествен ръководител Мария Мухова, поднесоха прекрасната постановка „Спящата красавица“, а изпълненията и вещината на актьорското превъплъщение бяха възнаградени от публиката. Децата от четвърта група на ДГ „Евлампия Векилова“, които в началото на новата учебна година ще бъдат първолаци, под ръководството на своите учители Светла Нешева-Косева и Пенка Иванова, поднесоха рецитал. Секретарят на местното читалище Мария Димова връчи наградите на децата, които са участвали в конкурса за рисунка, посветен на международния ден на детето.

Много бяха и претендентите за Мис и Мистър „Първи юни“. Всички участници в конкурса бяха оценявани от жури, а избрани за носители на приза бяха Николета Йовкова и Филип Величков.

ДИСКОТЕКА ЗА ЛЯТО 2017  Организира Община Пирдоп за най-малките си жители
Prev Post ДИСКОТЕКА ЗА ЛЯТО 2017 Организира Община Пирдоп за най-малките си жители
ДАМИ ОТ ИНЕРУИЛ КЛУБ – ПИРДОП
Next Post ДАМИ ОТ ИНЕРУИЛ КЛУБ – ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: