ДАМИ ОТ ИНЕРУИЛ КЛУБ – ПИРДОП

  • 0
  • 137 преглеждания

Проведоха акция в подкрепа на детското отделение на МБАЛ      

На 1 юни в Деня на детето, дами от Пирдоп, членове на ИнерУил Клуб, организираха благотворителен базар на употребявани и нови детски дрехи, както и дарителска акция, в подкрепа на отделението за лечение на деца в МБАЛ в града.

Детските дрехи са дарени от майки, каза за в. „Регион“ Антоанета Кафеджиева – една от дамите, които предлагаха на преминаващи граждани да си закупят от тях. Заедно с нея бяха Тоня Ненова и Тони Чобанова, а по-късно на базара бяха и Нели Герова и Мария Шентова. Всеки, който пожелаеше да подкрепи инициативата на ИнерУил клуб – Пирдоп, заплащаше каквато сума сам определи, а имаше и немалко такива, които просто пускаха пари в кутията за дарения. Събраните средства ще бъдат употребени за създаване на кът за малките пациенти в детското отделение на пирдопската болница.

Идеята на членовете на благотворителната дамска организация е да се проведе и следващ такъв базар, за да може повече хора да се включат в нея. Очакванията са предимно майки с малки деца да се отзоват на призива за създаване на близки до тези вкъщи условия за игри на децата – пациенти.

През почивните дни кутии за дарения на средства имаше на бензиностанция „Газтрейд“, в супермаркета на пл. „Скалата“ в Пирдоп, и трета – в гр. Златица. Комисия ще отвори кутията и ще състави протокол за събраните средства. От ИнерУил клуба са предвидили и три награди за майките, които са дарили дрехи за продажба.

Дамите изразиха благодарност към всички, които са подкрепили тяхната инициатива смятат, че с тяхното съпричастие ще се помогне на децата, нуждаещи се от лечение, да оздравеят по-бързо.

Празник на децата и в Копривщица
Prev Post Празник на децата и в Копривщица
В Чавдар припомниха за делото на Ботев
Next Post В Чавдар припомниха за делото на Ботев
Related Posts

Leave a Comment: