ПРЕДАВАНЕ „ХЕЛС КИТЧЪН“ НА ШЕФ ВИКТОР АНГЕЛОВ Заснето в Копривщица

  • 0
  • 113 преглеждания

„Хелс Китчън“ е най-големият кулинарен формат, чийто водещ е Шеф Виктор Ангелов.  На 2 февруари на историческия площад в Копривщица бяха разположени караваните и снимачният екип на предаването. Снимките започнаха един час преди обяд. В него взеха участие духовият оркестър на СУ „Любен Каравелов“ от възрожденския град, с ръководител Валентин Петков и Танцовите състави от Копривщица и Мирково – „Кръшно хоро“, с хореограф Лучка Чотова и „Мирковско хоро“ с ръководител Камелия Иванова.

Участниците във четвъртата издание на кулинарното шоу останаха на снимачната площадка повече от двадесет минути, но стоически издържаха на студа и снеговалежа. Танцьорите играха под звуците на български народни хора, свирени от духовия оркестър. Кулинарите се хванаха на хорото, но не успяха да „уловят“ стъпките на народния танц, затова някои от тях получиха първите си уроци фолклорни ритми от копривщенци.

След края на снимките танцовите състави си направиха обща снимка за спомен с Шеф Ангелов. Заснети бяха епизоди от предаването в дома на известната в Копривщица кулинарка Пенка Цветкова, която демонстрира как се прави в историческия град етреник по стара рецепта. Етреникът се приготвя със сланина, крехко месо, черен дроб и подправки.

В следобедните часове сготвените ястия на участниците в кулинарното шоу бяха дегустирани от граждани на Копривщица. Предаването ще бъде излъчено на 23 февруари от 20:00 часа. На този ден християните отбелязват големия празник Сретение Господне. Припомням, че пак тогава през 1879 година в гр. Русе умира поетът, писателенциклопедистжурналист, етнограф и революционер Любен Каравелов.

НА ПРОТЕСТЕН МИТИНГ  Жители и гости на Мирково настояха за връщане на демонтирания паметник на мястото му
Prev Post НА ПРОТЕСТЕН МИТИНГ Жители и гости на Мирково настояха за връщане на демонтирания паметник на мястото му
ОБЩИНА ПИРДОП  Започна поредицата от срещи с граждани за домашно компостиране
Next Post ОБЩИНА ПИРДОП Започна поредицата от срещи с граждани за домашно компостиране
Related Posts