ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПОБРАТИМЕНИЯ РУСКИ ГРАД ЕГОРЕВСК На гости за летния празник на Пирдоп

  • 0
  • 55 преглеждания

На 17 юли, във връзка с летния празник на Пирдоп, пристигна официалната делегация на побратимения град от Московска област на Руската федерация – Егоревск. В състава й бяха зам.-кметът на Егоревски район Сергей Евстигнеев, членът на Съвета на депутатите в областта Алексей Сергеев и директорът на Средно училище № 3 в града Ирина Становова. Пред сградата на общинската администрация в Пирдоп те бяха посрещнати от кмета Ангел Геров, председателя на общинския съвет инж. Мария Шентова и момичета в национални носии, които ги почерпиха по стара българска традиция за „Добре дошли!“ с пита и мед и им поднесоха стръкчета здраве.

В кабинета на кмета на общината домакините и гостите проведоха дружески разговор по теми от взаимен интерес. Малко по-късно, водени от секретаря на общината Николина Божкова, представителите на град Егоревск посетиха СУ „Саво Савов“, където също бяха приветствани с питка и шарена сол. Директорът на учебното заведение Цвятко Четьов и педагози разведоха гостите из училището. Егоревци имаха възможността да се  насладят на великолепните вокални изпълнения на руски език от преподавателя по музика в пирдопската гимназия маестро Марияна Върбанова и на Димитрина Атанасова от 6 „А“ клас, която пее във вокалната група на училището и чиято баба е рускиня и българска снаха у нас.

Гостите бяха впечатлени от гостоприемството и радушността на своите домакини. Те споделиха интереса си към училището и предлаганите в него образователни услуги.

В дните на пребиваването си в Пирдоп и Средногорието Сергей Евстигнеев, Алексей Сергеев и Ирина Становова, придружавани от Николина Божкова, участваха в прояви, посветени на празника на гр. Пирдоп и поднесоха поздравления на пирдопчани.

Хайдушко сборище край възрожденския град
Prev Post Хайдушко сборище край възрожденския град
УЧАСТНИЦИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ – ЧЕЛОПЕЧ  Посетиха „Дънди Прешъс Металс“
Next Post УЧАСТНИЦИ В МЕЖДУНАРОДНИЯ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ – ЧЕЛОПЕЧ Посетиха „Дънди Прешъс Металс“
Related Posts

Leave a Comment: