ПРЕЗ 2018 ГОДИНА По-малко деца от предходната

  • 0
  • 103 преглеждания

Денят на родилната помощ, който отбелязахме в началото на седмицата, постави на дневен ред, за кой ли път!, тревожната тенденция за намаляване броя на родените деца в общините от региона. В най-голямата от тях - Пирдоп, ако през 2017-та са се родили 70 деца, то през отминалата само преди дни – те са едва 56 – четиридесет и девет в града и седем в с. Душанци. Намалението е с 20 %. От тях момчетата са тридесет и четири, а малките красавици – 22, като само една от тях е с адресна регистрация в съставното село. Хубавото е, че през новата година вече има и първите новородени – на 2 януари в 09:40 часа е зарадвала мама Веселка и таткото Петко от с. Душанци малката Евгения. Няколко часа по-късно на същия ден се е появил на бял свят и Божидар от Пирдоп. На 5 януари има още едно малко красиво цвете – Ая.

В Община Златица родените през 2018 г. деца са 29, от които 13 са момчета, а 16 – момичета. Най-малък от тях е роденият на 21 декември Найден. И тук през новата година вече имат първи родени малчугани – Борислав и Никол. В Копривщица през 2018-та са се родили двадесет деца, което е добър знак за новото време на възрожденския град. Първото, родено на 15 януари, е Божидар, а щастливите родители са Ваня Банчева и Николай Филипов. Годината е изпратена с бебе, родено на 10 декември. Велизара осмисли дните на своите родители Димитрина Бучкова и Вельо Стрелков.

Тринадесет са най-малките жители на Община Антон, като от тях пет са красавици, а осем – юнаци. Последният през 2018 г. е дошъл и с името си – Николай, зарадвал родителите си точно на Никулден. През миналата година село Чавдар са родени 14 бебета, като най-малко от тях е Виктория, която е зарадвала мама Цветелина и татко Ивайло на 28 декември. В Община Челопеч има 19 деца, родени през миналата година, а последна в групата е Жанет, появила се през месец декември. През 2019 г. още няма записани в регистрите на местната власт малчугани.

В СЕЛО ДУШАНЦИ   Честваха Васильовден по стар стил
Prev Post В СЕЛО ДУШАНЦИ Честваха Васильовден по стар стил
Елаците-Мед направи дарения на детски градини
Next Post Елаците-Мед направи дарения на детски градини
Related Posts

Leave a Comment: