РОТАРИ КЛУБ ПИРДОП Дари на МБАЛ десет комплекта защитни облекла

  • 0
  • 90 преглеждания

На 7 април, в Световния ден на здравето и професионален празник на българските медици, президентът на Ротари кллуб Пирдоп Андрей Симов дари на колектива на лечебното заведение десет комплекта предпазни костюми, маски, очила и шлемове. Те са предназначени за членовете на екипите, които трябва да поемат грижите над болните от Ковид-19. Дано да няма такива в района и да не се налага на медиците да ги използват, пожела г-н Симов по телефона.

Ротари клуб Пирдоп винаги е стоял близо до обществото, каза той. Ние сме работещ клуб и това е доказателството, че работим с идеята, да сме в полза на гражданите от Средногорието и да помогнем във всяка една ситуация, когато това е необходимо, подчерта той. Андрей Симов сподели, че трудното положение, в което се намираме сега, е точният момент членовете на клуба да покажат, че са истински ротарианци. Дарението на предпазни облекла, маски, очила и шлемове е началото на програмата на Ротари Пирдоп, в борбата на обществото срещу коронавируса.

В момента клубът работи дистанционно, но това не означава, че няма форми и начини да извършват благотворителната дейност, на която са призвани, каза президентът на Ротари клуба Андрей Симов. Затова и решението било да дарят тези материали, които са особено нужни на медиците днес. Поинтересували се предварително за тяхното мнение с какво да помогнат на колектива на лечебното заведение и тогава направили стъпките за закупуването на десетте комплекта пълно предпазно оборудване.

През миналата седмица подкрепа за нуждите на лечебното заведение направиха кметът на Община Мирково Цветанка Йотина в размер на 1500 лв. и чрез Община Чавдар, анонимен дарител на 3600 лв.

От колектива на МБАЛ са изпратили до дарителите благодарствени писма.

ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА  В ОБЩИНА ЧАВДАР   Залесиха 870 дръвчета
Prev Post ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА В ОБЩИНА ЧАВДАР Залесиха 870 дръвчета
ФИТНЕС ИНСТРУКТОР ОТ ЧЕЛОПЕЧ   Тренира известния водещ от БТВ Николаос Цитиридис
Next Post ФИТНЕС ИНСТРУКТОР ОТ ЧЕЛОПЕЧ Тренира известния водещ от БТВ Николаос Цитиридис
Related Posts

Leave a Comment: