ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ С изразителна победа над ФК „Мътивир“ – Ихтиман

  • 0
  • 134 преглеждания

В събота – 9 октомври, на терена с изкуствено покритие в Спортен комплекс „Мирково“, при непрекъснат дъжд и тежки условия за игра новакът в А ОФГ Зона „Изток“ отборът на Футболен клуб „Средногорец 2016“ – Златица бе домакин на гостите си от Футболен клуб „Мътивир“ – град Ихтиман. Това бе среща от петия кръг на първенството, като в предишния златичани почиваха, а в първите три спечелиха една точка при домакинството си на ФК „Рилец“ – Говедарци.

Пред съдийската бригада от София, с главен рефер Кристиян Колев и помощници Браян Маринов и Илиян Стоичков, двата състава се бориха мъжки с лошото време и наводненото на места игрище. Съставът на домакините изигра първия си мач с новите екипи, закупени с дарени средства от общинските съветници от партия „АБВ“ в Златица инж. Магдалена Иванова и Цветан Караиванов, за което треньорът на отбора Боян Иванов и футболистите изказват най-сърдечна благодарност. Г-н Иванов пожела успех с новите екипи на своите състезатели, които напълно оправдаха доверието му и спечелиха мача с изразителното 5 : 0.

През първото полувреме домакините бяха по-настойчиви, въпреки наводнения терен, който често спираше топката. Още в 8-та минута, а след това и в 11-та, те бяха близо до отбелязването на гол, но и в двата случая вратарят на ихтиманци Росен Митев успя да предотврати попадението в мрежата си. В 26-та минута обаче не сполучи при отразяването на хубав плътен удар към неговата врата на № 13 от състава на ФК „Средногорец 2016“ Станислав Запрянов и домакините поведоха с 1 : 0.

Пет минути по-късно № 7 Иван Костадинов напредна по лявото крило към вратата, пазена от Митев, навлезе навътре в терена и шутира силно, но стражът на ФК „Мътивир“ и този път отрази удара на крилото на домакините. В 33-та минута съставът на Златица вкара за втори път във вратата на ихтиманци, но попадението бе отменено от рефера Кристиян Колев, поради засада на играча на местния тим. В 36-та минута, обаче, вратарят на ихтиманци Митев трябваше да извади отново топката от мрежата си, след постепенно нападение на домакините и отличен удар на Цветан Михов за 2 : 0.

Пет минути преди края на първото полувреме средногорци имаха шанс и за трети гол, но Иван Костадинов пропусна да се разпише, а в ответната атака гостите стигнаха до вратата на домакините. Успоредното на крайната линия на терена подаване на топката не бе използвано от техните нападатели при разредената защита пред стража на ФК „Средногорец 2016“ Тодор Бабачев. В 41-та минута съставът на ФК „Мътивир“ получи правото да изпълни фаул на метър от линията на наказателното поле, въпреки че футболистите и от резервната скамейка на тима претендираха за дузпа. Ударът на изпълняващия фаула бе спасен с вещина от вратаря на домакините Тодор Бабачев. А буквално минута преди съдийския сигнал за край на полувремето Иван Костадинов отново пропусна да отбележи за своя отбор и да увеличи преднината му преди почивката. Няколко секунди след това при удар с глава на нападател на средногорци топката мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата, пазена от Росен Митев.

Второто полувреме започна устремно за домакините, които само след няколко минути игра успяха да отбележат два гола във вратата на гостите си. Най-напред за 3 : 0 гол вкара Трайко Кацаров, а малко след него се разписа за 4 : 0 и Димитър Василев. В края на полувремето Иван Костадинов също вкара, но този път от дузпа, фиксирайки резултата на 5 : 0 за първа изразителна победа на ФК „Средногорец 2016“ в първенството в Зона „Изток“.

РЕГИОНАЛЕН КЛУБ „ТРАДИЦИЯ“ – ЗЛАТИЦА  Чества две години от създаването си
Prev Post РЕГИОНАЛЕН КЛУБ „ТРАДИЦИЯ“ – ЗЛАТИЦА Чества две години от създаването си
ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА „НАШЕТО ЗЕЛЕНО УТРЕ“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН
Next Post ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА „НАШЕТО ЗЕЛЕНО УТРЕ“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН
Related Posts

Leave a Comment: