ПРОГРАМАТА ЗА ПРАКТИЧЕСКО ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“

  • 0
  • 61 преглеждания

Дипломира 22 младежи с професионална квалификация

На 1 август в гр. Златица се състоя официална церемония по случай завършването на Випуск 2016 - 2017 от Програмата за практическо професионално обучение в „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Обучението има за цел да подготви квалифицирани специалисти с изградени умения, опит и лична отговорност към производствения процес в двете компании.

Общо 22 младежи – 18 от „Аурубис България“ и 4 от рудодобивната и преработвателна компания „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, завършиха успешно курса на обучение и придобиха професионална квалификация в областта на механо- и електроподдръжката, металургията и рафинирането на мед.

На събитието присъстваха изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и д-р инж. Илия Гърков – изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, ръководители от двете компании, както и менторите на практикантите.

Всеки от присъстващите практиканти получи специален сертификат за успешното завършване на програмата от ръководителя на съответното направление.

“Образованието и подкрепата на проекти в тази област е сред основните приоритети на „Аурубис България“. Радвам се, че имаме възможността да участваме в програмата за практическо професионално обучение, съвместно с нашите партньори от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Честито на всички практиканти за придобиването на професионална квалификация!“, каза Тим Курт по време на церемонията.

Д-р инж. Илия Гърков също поздрави младежите.с успешното приключване на практикантската програма: „Вече десет години „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ осигурява възможност за професионална квалификация и реализация на млади хора от региона. Чрез инвестиции в образованието компанията осигурява своето бъдеще и бъдещето на младите хора.“

Завършващите благодариха на ръководствата на двете компании за предоставените им възможности за професионално развитие. От името на завършилите Богдан Луканов от ДПМЧ изрази благодарности към екипите на двете дружества, работили с младежите по време на тяхното обучение и помогнали им за тяхното професионално развитие. „В продължение на две години, четири дни в седмицата, бъдейки сред Вас, се убеждавах, че нашата компания се придържа към високи стандарти на работа, което още по-силно ме мотивира да работя в този екип. Натрупаният опит и професионалните знания в областта на автоматизацията на управлението са за мен много широка школа за професионализъм. Споделям гордостта си, че попаднах именно във Вашия екип и оставам на Ваше разположение като човек“ – обърна се той към своите ръководители и ментори.

От началото на програмата в двете компании са получили професионална квалификация, нови знания и умения 71 практиканти, по-голямата част от които вече са на постоянна работа в една от двете фирми.

18 АВГУСТ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ МИНЬОРИ
Prev Post 18 АВГУСТ – ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИТЕ МИНЬОРИ
НАД СТО ДЕЦА
Next Post НАД СТО ДЕЦА
Related Posts

Leave a Comment: