РАДИЧКОВАТА „СУМАТОХА“

  • 0
  • 98 преглеждания

На 10 март се състоя премиерата на постановката „Суматоха“, по Йордан Радичков, която театралният колектив при читалище „Христо Ботев“ в село Антон представи пред своите почитатели, изпълнили до краен предел салона на културната институция. Сред зрителите бяха кметът на общината инж. Стоян Гарчев, председателят на ОбС инж. Николай Маджаров, общински съветници, близки и приятели на актьорите.

Театралната трупа е съставена от талантливи и амбициозни жители на селото, като по обясними причини преобладаващата част от актьорите са дами, някои от които чудесно се справиха с… мъжките роли. В комедията, изпълнена с култови реплики, в които не липсваше и местен фолклор, се изявиха председателят на читалищното настоятелство Донка Николова, Цветан Петров в ролята на Гоца, Янка Йорданова в тази на Араламби, Нели Цветанова – на Лило, чиято лисица така и не се разбра, дали е наистина умряла, или се прави само на такава, Николай Генков – Глигор, воюващ (не)успешно с мрачните жаби, Цветан Лумбев – ловджията Гамаша и др. Изключително колоритна двойка бяха „троянските“ цигани – Елена Лумбева и Петър Маринов, които, възползвайки се от „суматохата“ не пропуснаха да „пребъркат“ торбичките на някои от героите и със сполучливо представения диалект и акцент на етноса, доставиха огромно удоволствие на зрителите.

Възраждането на театралното изкуство на антонска сцена е резултат от чудесната работа на професионалния млад актьор от селото Иван Николов, носител на наградата „Аскеер“ за изгряваща звезда през 2017 г. Затова на сцената не само вреше и кипеше, беше истинска суматоха, но и на няколко пъти „неразборията“ се пренесе дори сред публиката, за радост на почитателите на Мелпомена.

Театралите от с. Антон показаха, че когато се създава изкуство с хъс, талант и огромно желание, нещата се получават, а успехът идва напълно закономерно. Пожелаваме на самодейците – актьори от читалище „Христо Ботев“ много още изяви и по сцените на съседните общини.

В КОПРИВЩИЦА  Започна ремонт на сградата на читалището
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Започна ремонт на сградата на читалището
НА ТОДОРОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ   Тежки коне теглиха над два тона до 30 метра
Next Post НА ТОДОРОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ Тежки коне теглиха над два тона до 30 метра
Related Posts

Leave a Comment: