Разширяване на зрителските места на лятната сцена в Копривщица

  • 0
  • 89 преглеждания

През месец август се проведе първото издание на Фестивал на изкуствата Master of Art  в Копривщица. Веднага след неговото завършване кметът на общината Бойка Дюлгярова се зае по-голяма част от местата на лятната сцена в двора на старото възрожденско училище да бъдат на едно ниво.

До тази година много от пейките бяха разположени на по-ниско ниво от онези, които са в близост до лятната сцена. Поради дъждовното време бяха поставени шатри над местата за сядане, а това затрудни зрителите от задните редове да имат пряк изглед към сцената.

За да се преодолеят в бъдеще тези затруднения, г-жа Дюлгярова разпореди да започнаха насипни дейности на терена, така че да се оформи едно ниво за зрителските места при провеждане на културни прояви във възрожденския град в следващите години.

Голямо количество камъни и пясък вече са насипани в двора на старото училище. Това ще разшири местата за зрителите не само за фестивала, но и за проявите, които се организират там всяко лято. Така копривщенци и гостите на историческия резерват ще имат по- добър изглед към покритата естрада.

Премиера на родолюбивия филм „Корени“ в Града на първата пушка
Prev Post Премиера на родолюбивия филм „Корени“ в Града на първата пушка
ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“  Стартира петия сезон на най-популярната игра
Next Post ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Стартира петия сезон на най-популярната игра
Related Posts

Leave a Comment: