ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Стартира петия сезон на най-популярната игра

  • 0
  • 194 преглеждания

На 12 септември на терена на игрището с изкуствено покритие на Спортен комплекс „Пирдоп“ се изиграха срещите от първия кръг на петия сезон на местната лига по мини футбол „Средногорие“. Първия удар за началото на първенството направи кметът на Община Пирдоп Ангел Геров. Общината, в партньорство с Българската асоциация по мини футбол, е организатор на проявата.

Г-н Геров изрази задоволството си, че проектът за неделната лига „Средногорие“ продължава вече пета година. Той пожела на отборите ФК „Вълците“ и ФК „Пирдоп Сен Жермен“, които с двубоя помежду си поставиха начало на надпреварата в най-популярната игра, да се радват на удоволствието и удовлетворение от изявите си на терена и да бъдат приятели. Той гарантира, че Община Пирдоп и БАМФ ще продължат да подкрепят провеждането на първенството. Г-н Геров благодари за съдействието в организирането му на международния съдия Петко Петков, който реферира срещите и на Кристиян Христов за усилията им да я има Мини футболна лига „Средногорие“. Кметът на Община Пирдоп пожела „На добър час!“ на отборите, сезонът за тях да бъде успешен и с играта си футболистите да радват зрителите, които са техни приятели и почитатели. В Лига „Средногорие“ участват десет тима, като новите попълнения на мястото на отказалите се „Отбор на народа“ и „Пирдоп Енерджи“ вече участват новосформираните ФК „Вълците“ и ФК „Пирдоп Сен Жермен“.

Веднага след откриването именно те започнаха първенството, като двубоят помежду им за петдесетте изиграни минути в две полувремена, се превърна в истинска голова фиеста. Футболистите се впуснаха устремно в срещата, като още в първите минути бяха отправени опасни удари към двете врати. Постепенно по-рутинираният отбор на „Вълците“ притисна младите си противници в тяхното наказателно поле. Опитите им да отбележат гол, обаче, бяха белязани с множество пропуски, което накара капитана и вратар на тима Марио Балканджиев към 19-та минута от срещата да се провикне: „Хайде, вкарвайте, бе!“
.

И още при следващата атака съотборникът му Иван Григоров порази вратата на ПСЖ. До 23-та минута тимът на „Вълците“ вече водеше с 3 : 0, като минута преди края на полувремето Деан Алипиев от ПСЖ върна едно попадение за 3 : 1, при който резултат завърши първата част от мача.

Във втората футболистите на ФК „Вълците“ продължиха да бъдат по-настоятелни пред вратата на ПСЖ и буквално за шест минути – между 31-та и 38-та, вече водеха със 7 : 1. С хетттрик се отличи Иван Григоров, който удари и три греди от вратата на ФК „Пирдоп Сен Жермен“. Осмият гол за „Вълците“ стана след много добре изпълнен фаул пред вратата на ПСЖ, последван от още едно попадение в 43-та минута в тяхната врата и резултатът достигна до 9 : 1.

Четири минути преди края на двубоя младите състезатели на ПСЖ вкараха втория си гол чрез Ивайло Андреев и мачът завърши при 9 : 2 за „Вълците“.

Следващата среща бе между съставите на „Галакси“ и „Янг Бойс“, като двубоят между тях приключи  при резултат 1 : 2.  В третия мач за деня ФК „Миро“ и ФК „Атлетик“ – Душанци не се излъчи победител и те завършиха 1 : 1. След тях на терена в „Клетката“ интересен двубой направиха съставите на ФК „Орлин“ – Пирдоп и ФК „Мирково“ – ветерани. Миналогодишните победители в лигата „Орлин“ надделяха със 7 : 1 над ветераните, като Лало Лалов от домакините вкара два гола и бе определен за играч на мача.

Последната среща за първия кръг противопостави един срещу друг МФК „Средногорец“ – Златица и ФК „Пирдоп“. С много резултатна игра пирдопчани победиха със 7 : 2, като се отличи Цветан Михов, който отбеляза 4 попадения във вратата на златичани.