РЕГИОНАЛЕН КЛУБ „ТРАДИЦИЯ“ – КОПРИВЩИЦА Отбеляза 10 години от основаването си

  • 0
  • 127 преглеждания

На 10 юни преди 10 години в Копривщица бе основан регионален клуб към Национално дружество Традиция. По този повод членовете на родолюбивата организация във възрожденския град, облечени в народни носии и въстанически униформи, се събраха в двора на първото класно училище,  за да отбележат юбилея. Втъкнали в поясите си револвери и метнали на рамо стари пушки, воеводите привличаха вниманието на туристите и позираха за снимки за спомен.

Събитието бе уважено от кмета на община Копривщица Генчо Герданов. Пред построените в почетна рота пред паметника на загиналите копривщенци през Балканската и Междусъюзническата война Донко Мрънков– председателна клуба, припомни за хората, основали неправителствената организация Генчо Герданов, Пенка Алексиева, Цветанка Геова, Васил и Василка Йовкови, Иван Янков,Гуна Трендафилова, Донка Тороманова, Лучка Чотова, Кунка Неделева и Пепо Матеев.

Председателят на патриотичната организация изказа специални благодорности за подкрепата на тогавашния кмет Никола Каменаров и на Генчо Герданов, който преди 10 години е бил председател на общинския съвет. С отпуснатите средства  клубът сега разполага с 80 комплекта костюми, реквизит от въстанически униформи, народни носии и др.

Благодарствени адреси ще бъдат връчени на хората, подпомогнали организацията. Донко Мрънков пожела ва всички членове здраве и традициите да бъдат предавани на младото поколение.Поздравление бе получено от председателя на Национално дружество Традиция, който е пожелал все така дейно да участват в организираните от националното дружество прояви и да продължават да прославят своя роден град - Копривщица.

С падане на колене и едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалия Васил Йовков, произведи бяха няколко залпа в негова чест.

В КОМПЛЕКС „СВЕТА ПЕТКА“ - ЧАВДАР  Честване на Световния ден на околната среда
Prev Post В КОМПЛЕКС „СВЕТА ПЕТКА“ - ЧАВДАР Честване на Световния ден на околната среда
МЛАДИ КАРАТЕКИ НА ПИРДОП  С пет златни медала от състезание в гр. Габрово
Next Post МЛАДИ КАРАТЕКИ НА ПИРДОП С пет златни медала от състезание в гр. Габрово
Related Posts

Leave a Comment: