В КОМПЛЕКС „СВЕТА ПЕТКА“ - ЧАВДАР Честване на Световния ден на околната среда

  • 0
  • 103 преглеждания

На 5 май в местността „Св. Петка“ в село Чавдар бе отбелязан Световният ден на околната среда. Организатори на събитието бяха Регионалната инспекция по околната среда и водите – София, в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Изпълнителна агенция по околна среда, съобщи на своята интернет страница ведомството.

Кметът на Община Чавдар Пенчо Геров, който бе домакин на събитието, приветства гостите – зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, Ирена Петкова – директор на РИОСВ – София, Теодор Панев – заместник-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околната среда. Сред присъстващите на проявата бяха още кметът на община Пирдоп Ангел Геров, служители общинската администрация – Чавдар, както и ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гр. Златица, педагози и родители.

Приветствия по случай Световния ден на околната среда изказаха и официалните гости, а след това започна развлекателната част от проявата. За учениците бяха организирани различни игри, апликации във вид на листа от дървесни видове, множество състезания и др. За доброто настроение на децата се погрижи водещият Цветомир Иванов, познат на телевизионните зрители от предаването „Семейни войни“. А огромното земно кълбо, заело цялата сцена, напомняше повода за празника и важната роля на всеки човек за опазването на общия ни дом - планетата Земя, се казва още в съобщението.

ПРЕД ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Игри за най-малките от времето на баба и дядо
Prev Post ПРЕД ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Игри за най-малките от времето на баба и дядо
РЕГИОНАЛЕН КЛУБ  „ТРАДИЦИЯ“ – КОПРИВЩИЦА   Отбеляза 10 години от основаването си
Next Post РЕГИОНАЛЕН КЛУБ „ТРАДИЦИЯ“ – КОПРИВЩИЦА Отбеляза 10 години от основаването си
Related Posts

Leave a Comment: