Ротарианци, интерактори и общински служители залесяваха в Средна гора

  • 0
  • 124 преглеждания


На 7 април общинската администрация на Златица засади над 100 фиданки смърч в местността „Кара тепе“ в Средна гора, под Ловната хижа. С много ентусиазъм служители и работници участваха в този благороден и полезен залесителен формат. На обяд всички участници се погрижиха да има и вкусна трапеза за включилите се в акцията.

Залесителната кампания на Общинското звено Гора“ в Златица включваше засаждане по процедура на 22 500 фиданки от иглолистни и широколистни култури в местността „Бакаджик“. Теренът вече е подготвен, разчистен и акцията ще започне в съответствие с процедурата. Фиданките са осигурени и готови за засаждане.

Една от най-големите мечти на гражданите от Златица е възраждането на горите и залесяване, с колкото се може повече широколистни дървета.

Интеракт клубовете в Златица и Пирдоп също участваха в акции по време на Седмицата на гората. Те се включиха в съвместна инициатива на Ротари клуб Пирдоп за залесяване територии в местността „Борова гора“, южно от града и край екопътеката „Джибиджийско кладенче.

Независимо от тежкия и труден терен, ротарианци и интерактори засадиха над 200 дръвчета. Няма по-хубаво от това, да видиш толкова различни хора, обединени и работещи заедно, за да постигнат отново хармония с природата.

Младите хора се представиха достойно в нелеката работа и с много хъс успяха да изпълнят поставените им залесителни задачи, защото вече знаят, че гората е живот.

„ГЕОТЕХМИН“ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“  С ново предизвикателство към ученици
Prev Post „ГЕОТЕХМИН“ И „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ С ново предизвикателство към ученици
В ОБЩИНА ЧАВДАР  Карнавал на приказните герои
Next Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Карнавал на приказните герои
Related Posts

Leave a Comment: