РОТАРИАНЦИ ОТ ПИРДОП Гостуваха на приятели в Камчатка

  • 0
  • 129 преглеждания

От 5 до 15 август представителна група на Дистрикт Ротари България бе на работно и приятелско посещение в Далечния изток на Руската федерация. В нея са участвали шестима родни ротарианци, като двама са от Пирдоп – кметът Ангел Геров и биознесменът Дамян Ненов, Александър Гурари от Ротари клуб – Панагюрище, а останалите са от Ротари клуб “София Балкан”. Посещението е било по покана на Ротари клубовете “Елизо” и “Авачино” от гр. Петропавловск-Камчатски, разказа г-н Геров след завръщането си от далечната дестинация.

Между българския Дистрикт и този в Камчатка съществуват традиционни приятелски отношения и контакти. Гостуването в Петропавловск-Камчатски е за втора поредна година. И има за цел споделянето на добри практики в благотворителната дейност на Ротари клубовете, размяна на положителен опит и идеи в разпространение на ротарианството. В срещата са участвали и още клубове от Русия – от Новосибирск, Томск, Москва и други райони на федерацията. В проведените разговори се включили около двадесет ротарианци, като домакините разказали за своите проекти и място в живота на местната общност. Г-н Геров сподели, че нашите представители са впечатлени от дейността на руските ротарианци и някои от представените по време на работните срещи положителни практики ще бъдат приложени и у нас, в дейността на местните ротари клубове.

Освен тези срещи, домакините организирали за гостите си и богата развлекателна програма. На приятелите си от другите ротари клубове те показали чудесната природа на полуостров Камчатка – мястото, откъдето започва Русия. Българите са  посетили два действащи вулкана, разходили се по брега на Тихия океан, имали време и да разгледат първият в света Музей на вулканите и други местни забележителности.

В столицата на Руската федерация – Москва, българите не пропуснали да се разходят по Червения площад и да се снимат на фона на Кремъл. Много силно впечатление им направила специалната изложба в един от близките музеи, посветена на 140-годишнината от Руско-турската война от 1877 – 1878 г. и освобождението на България. Тя е постоянно отворена и действа още от месец май и ще продължи до 4 септември, каза кметът на община Пирдоп и ротарианец Ангел Геров.

За посещението си в Петропавловск-Камчатски и работата на местните ротари клубове г-н Геров и Дамян Ненов ще разкажат на ръководството и членовете на пирдопския Ротари клуб на първата след лятната ваканция редовна среща на благотворителната организация, която ще се състои на 18 септември. Двамата бяха категорични, че посещението в Русия е било ползотворно и е задълбочило контактите и отношенията на Ротари България с близки, но и далечни приятели.

„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В ДЕНЯ НА МИНЬОРА
Prev Post „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В ДЕНЯ НА МИНЬОРА
ВПЕЧАТЛЯВАЩ И ЗАПОМНЯЩ СЕ ЮБИЛЕЙ
Next Post ВПЕЧАТЛЯВАЩ И ЗАПОМНЯЩ СЕ ЮБИЛЕЙ
Related Posts

Leave a Comment: