С ОПЕРЕТАТА „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ”

  • 0
  • 112 преглеждания

Откриха Майските културни празници в Златица

На 27 април в голямата зала на читалище „Христо Смирненски” в град Златица беше представена оперетата „Българи от старо време”. На златишката публика и хората от цялото Средногорие гостуваха актьорите от Музикално – драматичен театър „Константин Кисимов” от град Велико Търново. В постановката специално участие имаха и танцьорите от танцова формация „Изгрев”, от читалището в град Златица.

С оперетата „Българи от старо време” беше дадено началото на Майските културни празници в общината. Постановката е направена по едноименната повест на копривщенския революционер и писател Любен Каравелов, музиката е на Асен Карастоянов,  либрето  на Коста Райнов, постановчик е Марио Николов, а диригент на оркестъра – Славил Димитров. Сценографията и костюмите са дело на  Лидия Къркеланова, а хореографията на Борислав Ангелов и Румяна Маркова.

Златичани и гости на града имаха възможността да се насладят на отличната игра на актьорите от Велико Търново, които представиха старата, възрожденска атмосфера в град Копривщица. На финала на оперетата председателят на читалищното настоятелство Нели Михайлова, поднесе букет с цветя на гостите, и благодари за добрата игра на актьорите. Тя отправи покана и за следващи на трупата на златишка сцена.

Диригентът Славил Димитров изрази признателността на своите колеги за гостоприемното посрещане и поздрави златишките самодейци, които много добре се включиха в представлението и направиха така, че то да бъде още по-интересно и успешно.

УЧЕНИЦИ ОТ ПГМЕ - ПИРДОП
Prev Post УЧЕНИЦИ ОТ ПГМЕ - ПИРДОП
Next Post Ученици твориха книжки с приказки
Related Posts

Leave a Comment: