УЧЕНИЦИ ОТ ПГМЕ - ПИРДОП

  • 0
  • 113 преглеждания

Проведоха занимание в общинската администрация

По инициатива на Станислав Готев и община Пирдоп на 27 април дванадесет ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника в града, заедно преподавателката си по специални дисциплини Геновева Василева, посетиха местната администрация и проведоха работна среща с кмета Ангел Геров, председателя на ОбС Мария Шентова и секретаря Николина Божкова.

В заседателната зала ОбА домакините запознаха своите млади гости със задачите, които изпълняват ръководните органи на общината и работещите в нея служители. Г-н Геров сподели пред учениците какви услуги се предоставят на гражданите от общинската администрация и какви проблеми се налага да решава той като градоначалник. Г-жа Шентова им представи функциите на общинския съвет, с какви постоянни комисии организира дейността си, а г-ца Божкова говори за структурата на ОбА и задачите на служителите. Тя подчерта, че кметът, това е изпълнителната власт в общината, а членовете на ОбС са местният законодателен орган.

Г-н Геров обясни, че преди време е направен опит да бъде учреден и ученически ОбС с представители на трите средни учебни заведения в Пирдоп, но идеята не е получила развитие. Той прикани единадесетокласниците да се включват активно в делата на общината и обясни, че някои от тях могат да продължат личното си и кариерно развитие като общински служители. Г-н кметът заяви, че местната администрация има належаща нужда от специалисти по информационни технологии, а в някои от отделите и от служители с различни специфични знания и подготовка, тъй като предстои пенсиониране на някои от работещи в тях.

Младежите зададоха много въпроси на ръководството на община Пирдоп и получиха аргументирани и обстойни отговори по тях. След това заедно бе осъществена обиколка на местата, в които служителите в общината изпълняват своите трудови ангажименти и предоставят услуги на населението. Най-напред, съвсем естествено, бе запознаването с работното място на кмета, а после и на останалите от структурата на местната власт. И двете страни споделиха, че срещата е била ползотворна, полезна и няма да бъде последна.

Когато има отлични резултати, значи е имало работа
Prev Post Когато има отлични резултати, значи е имало работа
С ОПЕРЕТАТА „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ”
Next Post С ОПЕРЕТАТА „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ”
Related Posts

Leave a Comment: