С ПОДКРЕПАТА НА „ЕЛАЦИТЕ МЕД” АД В София се състоя Международен турнир по спортни танци

  • 0
  • 105 преглеждания

На 10 и 11 март в столичната зала „Триадица” се състоя Международният турнир по спортни танци „София Денс Оупен 2018”. Организатор и домакин на проявата беше Клуб по спортни танци „София Данс”, с президент Иван Терзиев. Състезанието беше част от богатия и наситен календар за 2018 година на Българската федерация по спортни танци. Турнирът се проведе с подкрепата и на множество партньори, сред които и а рудодобивното и преработвателно дружество „Елаците-Мед” в село Мирково. Благодарност към тях за подкрепата дейността на клуба изрази президентът г-н Терзиев.

Над 350 танцови двойки от Русия, Гърция, Македония и България взеха участие в „София Денс Оупен 2018”. Сред тях имаше множество солови участници и групови състезатели, представили се пред авторитетното жури в танцови двойки. Момичетата и момчетата, взели участие в състезанието, бяха на възраст от 9 до над 19 години, разпределени в няколко категории.

През първия ден турнирът беше международен, а във  втори – открит, като в категорията 15 D от района на Средногорието се представи двойката Памела Маринова и Станислав Шутилов от село Челопеч. Те заеха третото място, което бе поредната им награда в този спорт. Състезанието бе едно от първите, на които двамата медалисти от международен характер се изявяват в новата си категория 15 D, която е с по-високо ниво на конкуренция.

Танцови двойки от Средногорието бяха още Василена Марковска и Даниел Бозов, както и Владислав Божилов и Станислава Василева. Сред многобройните участници от региона, бяха още Виктория Мариносян от село Мирково, Елена Горанова и Елеонора Панкова, които участваха солово и като група за формации. Местните представители завоюваха трето място в общото представяне. Двойката Василена Марковска и Даниел Бозов спечелили шесто място в стандартните танци, и осмо при латиноамериканските танци. Владислав Божилов и Станислава Василева се наредиха на петото място в стандартните танци и на шестото при латиноамериканските танци в своята категория. При соловите изпълнения, участниците от Средногорието са стигнали до четвърт финал, а Елеонора Горанова и до полуфинал.

Победители в латинотанците на турнира са  Любомир Якимов  и Валентина Маркова, а при стандартните танци Янислав Найденов и Мина Самсиева. Организаторите на проявата се надяват в бъдеще да има още по-засилен интерес към спортните танци сред момичета и момчета. Президентът Иван Терзиев сподели, че е доволен от своите ученици, посещаващи часовете на треньори на клуба. Със своя изява сред състезателите се е представил и художественият ръководител на всички школи в Средногорието Стойчо Соколов.

ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ - ПИРДОП   Посрещна гости от Румъния и Македония по Програма „Еразъм +“
Prev Post ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ - ПИРДОП Посрещна гости от Румъния и Македония по Програма „Еразъм +“
ПЪРВА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ  Европа и столицата на Средногорието – град Пирдоп
Next Post ПЪРВА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ Европа и столицата на Средногорието – град Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: