САМОДЕЙЦИ ОТ ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ” В МИРКОВО Взеха участие в онлайн фото конкурси в социалната мрежа

  • 0
  • 75 преглеждания

По инициатива на настоятелството и Добринка Илиева – председател на читалище „Христо Ботев“ в село Мирково, самодейци взеха участие в първите по рода си онлайн фото конкурси, организирани от страниците „Sk music“ и „ Фото България“, които се провеждат във Фейсбук.

Sk music“ обяви конкурс за „Най-красива българка с носия 2021“. В тази надпревара се включиха самодейците при читалището Виктория Мариносян, Неделина Минкова, Михаела Щъркова и Дарина Велчева. Девойките се представиха със свои индивидуални снимки, които впечатлиха потребителите на социалната мрежа и събраха множество харесвания от потребители в Средногорието, България и целия свят. Във фото конкурса свои снимки са изпратили хиляди представители на читалища и организации от цялата страна, които показват красотата и добротата на българите.

За втория конкурс на „Фото България”, който премина под надслова „Най-добра любителска снимка с народна носия 2021“, изпратиха свои дигитални фотографии Неделина Минкова, Михаела Щъркова и Дарина Велчева. Те се представиха с колективна снимка, а Виктория Мариносян – с индивидуална.

От читалище „Христо Ботев“ съобщиха, че харесванията на снимките, което се изразява гласуването за отличие и в двата онлай фото надпревари, са преминали при голям интерес, а фотосите на девойките са събрали множество лайкове.

Настоятелството на културната институция благодари на красивите самодейки, които се включиха в конкурсите, представяйки своето читалище. По-важното е, че момичетата презентираха автентични носии от различни краища на България, с които разполага фондът на читалище „Христо Ботев“ в село Мирково.

ВИДНИ МУЗИКАЛНИ ПЕДАГОЗИ ФОЛКЛОРИСТИ   На творческа среща с Детско-юношески оркестър за народна музика „Средногорци“ – Пирдоп
Prev Post ВИДНИ МУЗИКАЛНИ ПЕДАГОЗИ ФОЛКЛОРИСТИ На творческа среща с Детско-юношески оркестър за народна музика „Средногорци“ – Пирдоп
ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЗЛАТИЦА  Проведе годишно отчетно-изборно събрание
Next Post ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЗЛАТИЦА Проведе годишно отчетно-изборно събрание
Related Posts

Leave a Comment: