Със сребро в състезание на Американския университет

  • 0
  • 110 преглеждания

От 29-и до 31-и март се проведе вторият кръг от състезанието на английски език MultiTalent Quest, организирано от Американския университет в Благоевград. В него взеха участие 64 ученици от цялата страна, сред които беше и Цветина Георгиева, ученичка в XI“Б“ клас на ЧПГЧО „Челопеч”. Състезанието се провежда за трета поредна година, а университетът отваря вратите си и представя примамливата си база, невероятните си студенти и преподаватели, както и изобилие от специалности и възможности, които предоставя. Участниците, класирали се за финалния кръг, успяха да се докоснат до духа на кипящия университетски живот и да разгледат част от разнообразието от култури, методи и идеи.

След като преминаха онлайн кандидатстване и тест по математика и английски език, избраните 64 ученици се срещнаха в Благоевград, за да покажат своите знания и умения, но и да създадат много близки приятелства и незабравими спомени. Вторият кръг представлява съвкупност от нови предизвикателства за тестване на реакциите, начина на говорене, екипната работа, бързината, хитростта и най-вече талантът на участниците. Всички те бяха разделени в отбори по 4 души. Учениците бяха оценявани, както като отделни личности, така и като екипни играчи. Всеки от участниците премина през три задължителни и една избирателна дисциплина, като първите включваха индивидуален тест по математика, групов дебат по актуален въпрос, както и решаване на социален проблем, а избирателната беше между спорт и изкуства. Всяко действие на участниците беше строго следено от съответното жури, а крайното класиране – разделено на две части – излъчване на първо, второ и трето място от всяка дисциплина и награждаване на победителите на база цялостното им представяне в състезанието, активното им участие, показване на завидни умения, добра организираност и комуникация.

Цветина Георгиева от ЧПГЧО „Челопеч“ се справи отлично с всички дисциплини и неуморният й труд в продължение на този дълъг, но и невероятен уикенд, бе възнаграден. Цветина извоюва първо място в спортната дисциплина, показвайки най-добър резултат сред момичетата и преодолявайки 7-етапното предизвикателство, организирано от университета, както и второ място за цялостното си представяне в състезанието. Постижението й донесе множество награди, но самото преживяване й даде много повече – нови и добри приятели, незабравими моменти, забавление, знания и умения, както и безброй топли чувства. Със сигурност, всеки път щом се сети за MultiTalent Quest, Цветина ще си припомня не конкуренцията и постоянно съревнование, а уникалното изживяване и позитивното зареждане, което й е донесло.

ЧПГЧО „Челопеч”

СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА
Prev Post СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ – ЗЛАТИЦА
СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА И ПИРДОП  Създадоха зелен пояс около депото за твърди битови отпадъци
Next Post СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА И ПИРДОП Създадоха зелен пояс около депото за твърди битови отпадъци
Related Posts

Leave a Comment: