СДРУЖЕНИЕТО НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В КОПРИВЩИЦА С нови управителен съвет и ревизионна комисия

  • 0
  • 107 преглеждания

На 19 май в конферентната зала на общинския Жив музей Сдружение „Здравец – Общинска организация на инвалидите – Копривщица“ проведе годишно отчетно-изборното си събрание. Гост на форума беше заместник-кметът на общината Иван Лесков. След избиране на ръководството на събранието – Тодорка Стайкова – председател и Мария Нейкова – протоколчик, бе почетена паметта на членовете, които са починали, с едноминутно мълчание.

Председателят на организацията Георги Каменаров в отчетния си доклад подчерта, че поради пандемията, дейността е сведена до минимум. Към членовете на сдружението той отправи пожелания за здраве, оптимизъм и да крачат уверено в преодоляване на трудностите. Отбелязано бе, че членовете стават все повече и в момента са 98. По решение на общото събрание членският внос за годината е 3.00 лв. и всеки прави дарение в размер на 1.00 лв. Управителният съвет е провел три заседания.

Г-н Каменаров изрази благодарност към дарителите Тим Курт – изпълнителен директор на „Аурубис България“, инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците-Мед“, Кирил Палавеев - управител на УЛА ООД - гр. Варна, с чиято подкрепа са закупени хранителни продукти за Деня на хората с увреждания, Коледа и Нова година. Георги Каменаров благодари  още на  Любомир Цеков – председател на Общинския съвет и на местните законотворци, на кмета на общината Бойка Дюлгярова за  дарените средства за хранителни продукти. Добър приятел организацията е съгражданката  ни Драга Сапунджиева, каза Георги Каменаров. И пожела на дарителите здраве и благоденствие, защото с благородния си жест се докоснали сърцата на хората с увреждания, за да не угасва пламъка на вярата, надеждата и любовта.

Мария Нейкова прочете отчетния доклад на Контролно-ревизионната комисия, изготвен от  председателя Дочка Кривиралчева, която вече не е между нас. В новия управителен съвет бяха избрани Марияна Цоловска за председател, и за членове Тодорка Стайкова, Ана Банчева, Георги Каменаров и Невена Джоголанова. В Контролно-ревизионната комисия влязоха Мария Нейкова – председател, Тодора Петкова и Нонка Керемидчиева – членове. Пожелания за здраве и успех отправиха към ръководството Райна Азманова, Ана Банчева и Ташка Пенчева. Делегат на конгреса на Съюза на инвалидите в България, който ще се проведе в края на месец юни, ще е новоизбраният председател.

Общото събрание взе решение да бъде пререгистрирано сдружението. Георги Каменаров, който е председател на неправителствената организация от основаването ѝ преди 9 години, при закриване на форума пожела бодрост и здраве на всички членове, в динамичното време, в което живеем.

В ОУ – МИРКОВО  Отбелязаха 145 години от гибелта на Георги Бенковски
Prev Post В ОУ – МИРКОВО Отбелязаха 145 години от гибелта на Георги Бенковски
В МЕСТНОСТТА „БАКАДЖИК“  Празник на конния спорт
Next Post В МЕСТНОСТТА „БАКАДЖИК“ Празник на конния спорт
Related Posts

Leave a Comment: