НАДЕЖДА АНГЕЛОВА ОТ МИРКОВО Трета на маратона в Кюстендил

  • 0
  • 103 преглеждания

В неделя – 13 септември, стартира Балканският шампионат по маратон Кюстендил 2020”.Това е най-мащабното спортно атлетическо събитие за настоящата година.

Балканският и Национален шампионат по маратон се организират от Българската федерация по лека атлетика и Община Кюстендил, под патронажа на кмета Петър Паунов. Трасето на маратона е лицензирано, като стартът е на площад „Велбъжд“. Две са дистанциите, които са част от състезанието – полумаратон на 21 км. и класически маратон 42 км. Селата, през които преминава трасето на маратона, са Слокощица, Граница, Багренци,  Гирчевци, Жабокрът, Ябълково, а финалът е отново на пл Велбъжд“, като една обиколка на маршрута е 21 км. На всеки километър по трасето са били изградени пунктове, където доброволци да подкрепят бегачите. Имало е вода, захар и лимони на тях, както и музика.

В крайното красиране Маринела Нинева печели балканската титла в маратона. Талантливата ни състезателка от Дряново пресича първа финалната линия за 2:57:53 часа. Другата българка на шампионата Христина Козарева е финиширала пета с 3:13:28 часа, съобщава на спортната си страница standartnews.com.

Мирковската лекоатлетка Надежда Соколова споделя във Фейсбук за своето участие в това престижно състезание. „Трасето беше сравнително тежко, а времето доста топло. Въпреки липсата на специфична подготовка и стомашните проблеми, които имах по време на бягането, довели до пълна дехидратация, се радвам, че успях да финиширам. Не съм доволна от времето, за което го направих, но то се оказа достатъчно за класиране. Беше добре, че имах остатъци от подготовката за Витоша 100, иначе нямаше да финиширам. В крайна сметка се прибрах“ както се казва за малко под 3:16 часа. Дори се оказа, че с това време се класирам 3-та от българките и 6-та в генералното класиране при жените.

Малко ме е срам с такова време да съм в тройката, ама в момента това е положението в родната атлетика... И да обобщя - за мен всеки маратон е празник. Това за мен е най-великата дисциплина в леката атлетика. Радвам се, че имах възможността да участвам. Вече мисля за следващия.“ – пише още Надежда Ангелова.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  Училището остава винаги в сърцето
Prev Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Училището остава винаги в сърцето
ШКОЛИТЕ ПО МУЗИКА В ПИРДОП  Подновиха заниманията за новата учебна година
Next Post ШКОЛИТЕ ПО МУЗИКА В ПИРДОП Подновиха заниманията за новата учебна година
Related Posts

Leave a Comment: