ШКОЛИТЕ ПО ПИАНО И КИТАРА ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ В ПИРДОП Завършиха учебната година с концерт на открито

  • 0
  • 118 преглеждания

Приключи четвъртата година от работата на Музикален център „Феникс Мюзик“ с талантливи деца от района, развиващи уменията си да свирят на пиано и китара, в школи към читалище „Напредък“ в града. На 26 юни младите музиканти, някои от които за първи път се представят пред публика, се изявиха пред родители и гости на стилен концерт, който се състоя на открито в едно от заведенията в града.

На продължилия почти два часа музикален спектакъл присъстваха кметът на общината Ангел Геров със съпругата си Нели Герова, зам.-кметът на Район „Оборище“ на Столична община Надежда Бобчева, председателят на читалище „Надежда“ в с. Чавдар Иван Терзиев, Вера Павлова от настоятелството на читалище „Напредък“ в Пирдоп, родители и близки на изпълнителите.

Водеща на концерта бе участничката в школата по пиано за четвърта поредна година Лиа Цанева. През последните две години, поради ковид-епидемията у нас, заниманията са провеждани от преподавателите Николай Пефев по пиано и Милен Джуров по китара, онлайн. И въпреки трудностите, техните възпитаници се представиха чудесно по време на годишния си концерт.

Само преди няколко месеца са започнали подготовката си Мартин Узунов, Любо Минчев, Алессандра Рубино, Александра Якова и Катя костадинова по пиано, но показаха, че успешно се справят с музикалния инструмент, изпълнявайки по две мелодии на него. От школата по китара с първи изяви пред публика показаха уменията си Иван Киров и Мартин Бобев.

С вече втори концерт може да се похвали младият пианист Борис Мишонов, а от началото на създаването на школите се подготвя при музикалния педагог Николай Пефев ученичката му Петя Илкова. Успешно се представиха пред гостите на концерта Кристиян Георгиев, който изпълни „Пиеса“ на Парашкев Хаджиев и „Италианска песен“ на Чайковски на пиано, а Велизар Ангелов и Мартин Христов разкриха таланта си на китара, съответно с мелодиите „Малагеня“ и „Размисъл“ на Тибар Зюсер, и „Валс“ на Бартоломе Каталюд и „Андантино“ на Фернандо Карули.

Напълно завършен пианист вече е Йоанна Ризова, която от осем години е възпитаник на „Музикален център „Феникс мюзик“. Тя изпълни две мелодии, едната от които бе хит на група „Металика“. Също с две мелодии на този инструмент се представи Антона Иванова. И водещата Лия Цанева показа напредъка си в овладяването на пианото. С изпълнения на китара завладяха публиката Ана-Мария Бързакова и Димитрина Атанасова, а след това в трио заедно с ръководителя си Милен Джуров, се представиха със „Сарабанда“ на Хендел. Впечатляващ финал на музикалния спектакъл, преди всички изпълнители да получат своите свидетелства за успешно завършената учебна година във „Феникс Мюзик“, постави Стилияна Цветанова.

Поздравления към младите таланти отправиха кметът на Община Пирдоп Ангел Геров и зам.-кметът на столичния район „Оборище“ Надежда Бобчева. Заедно с директора на центъра Хриска Кожухарова тя връчи свидетелствата на участниците в двете школи. Заключителният концерт завърши с две обичани от мнозина български песни, изпълнени от естрадния певец Йордан Марков от Силистра  – специалната изненада на г-жа Кожухарова за всички присъстващи на музикалния празник. Пуснати бяха балони в небето от децата, на които след това ръководителите на школите дадоха коктейл.

В ПИРДОП  Откраднаха цветя от саксии в центъра на града
Prev Post В ПИРДОП Откраднаха цветя от саксии в центъра на града
ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“  Спечели първата купа на турнира в памет на Асен Сгуровски
Next Post ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Спечели първата купа на турнира в памет на Асен Сгуровски
Related Posts

Leave a Comment: