ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Спечели първата купа на турнира в памет на Асен Сгуровски

  • 0
  • 108 преглеждания

На Спортен комплекс „Мирково“ на 26 юни се проведоха срещите от петия турнир за млади футболисти, организиран от Футболен клуб „Средногорец 2016“. Спортната надпревара, в която участваха отбори от младшата възраст, родени от 2006 – 2007 година, се проведе под патронажа на кмета на Община Златица инж. Стоян Генов, който също е футболен съдия.

От тази година турнирът ще се нарича „Асен Згуровски“, който е основател на клуба в град Златица и негов председател, но преди време загуби борбата с Ковид-19. Управителният съвет на клуба решил единодушно да се проведе турнира в негова памет. Съдействие на организаторите оказаха от Областния съвет на Българския футболен съюз. Покани те отправили към състави от областта и се отзовали ФК „Пирдоп“, ФК „Ботев“ от гр. Ихтиман и ФК „Ракитин“ от село Трудовец, Община Ботевград. Председателят на УС на ФК „Средногорец 2016“ Атанас Чивийски изрази увереността си, че турнирът ще премине в спортменски дух, децата да се забавляват на терена и да покажат най-доброто от своите умения за боравене с футболната топка.

Турнирът бе открит от кмета инж. Стоян Генов, изрази задоволството си от толкова много млади футболисти и пожела спортистите да успеят в мечтите си, а на терена да победи отборният дух, приятелството, качества, които носѝ в себе инж. Асен Згуровски. Г-н Генов изрази благодарности към Община Мирково и кмета Цветанка Йотина за предоставената база за надпреварата. С едноминутно мълчание футболистите, техните треньори и публиката изразиха почитта си към паметта на Асен Згуровски.

Четирите тима бяха разделени на две групи – „А“, в състав ФК „Средногорец 2016“ и ФК „Пирдоп“ и „Б“ – ФК „Ботев“ и ФК „Ракитин“. Съдийската тройка на турнира бе от гр. София. Главен съдия бе Браян Маринов, с помощници Мурад Адем и Златомир Николов. При проверката на документите на отборите, се оказа, че съставът от село Трудовец е с нередовни състезатели и бе отстранен от турнира, затова регламентът се промени и трите останали тима играха всеки – срещу всеки“.

Първи на терена с изкуствено покритие майсторството си във футболната игра показаха отборите на „Средногорец 2016“ и „Пирдоп“. Домакините от гр. Златица бяха по-настоятелният състав на терена, по-често се озоваваха пред вратата на своите противници и още в първите минути на срещата поведоха с 1 : 0. Резултат, който се запази до края на полувремето.

През втората част златичани отново доминираха в играта и имаха няколко добри шанса за попадения във вратата на „Пирдоп“. При една от атаките на тима това се случи и с нов гол във вратата на гостите, ФК „Средногорец 2016 г. спечели двубоя с 2 : 0.

Вторият мач противопостави един срещу друг съставите на ФК „Ботев“ и ФК „Пирдоп“, като пирдопчани след равностойна игра и видимо поуморени след първата си среща, отстъпиха с 1 : 0 на ихтиманци. Така за първото място на турнира спориха отборите на „Средногорец 2016“ и „Ботев“. Домакините, които са носители на сребърните медали в областното първенство в младшата възраст, бяха по-добри и спечелиха срещата с 2 : 0. А с победата си в двама мача завоюваха и първата купа на името на основателя на клуба инж. Асен Згуровски. Тя бе връчена на отбора от неговата съпруга Ива Згуровска. На второто място, с една победа, се нареди съставът на ФК „Ботев“ – Ихтиман,, а трети остана отборът на ФК „Пирдоп“. Купите за второ и трето място поднесе на капитаните на тимовете кметът инж. Стоян Генов.

Младите спортисти си пожелаха спокойно лято, ползотворна подготовка и през 2022 година отново да премерят сили на футболния терен в следващия турнир.

ШКОЛИТЕ ПО ПИАНО И КИТАРА ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ В ПИРДОП  Завършиха учебната година с концерт на открито
Prev Post ШКОЛИТЕ ПО ПИАНО И КИТАРА ПРИ ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ В ПИРДОП Завършиха учебната година с концерт на открито
ЖЕНСКО ДРУЖЕСТВО „ДЖЕМИНА“ – СЕЛО АНТОН  Спази традицията на Еньовден
Next Post ЖЕНСКО ДРУЖЕСТВО „ДЖЕМИНА“ – СЕЛО АНТОН Спази традицията на Еньовден
Related Posts

Leave a Comment: