СКАУТИ ОТ ПИРДОП И СЛУЖИТЕЛИ НА КАТ

  • 0
  • 47 преглеждания


Със съвместна инициатива за безопасно движение

Членове на Скаутския клуб при СОУ “Сава Савов” в гр. Пирдоп, с ръководител Теодор Колев, със съдействието на служители от КАТ – Пътна полиция при Районното полицейско управление в града, организираха в следобедните часове на 12 февруари акция за повишаване вниманието на водачите на моторни превозни средства към опасностите, които могат да възникнат на улицата в селищата или на пътя с участието на деца или възрастни.

Автомобилистите бяха спирани от пътните полицаи и след като им се обясняваше целта на инициативата, младежите провеждаха анкета с шофьорите, която имаше за цел да покаже доколко те познават Закона за движение по пътищата и Правилника за приложението му по някои важни негови изисквания. Скаутите питаха водачите на МПС каква е максимално разрешената скорост в градски условия на магистрала, след което пожелаваха безопасно и безаварийно пътуване.

В акцията взеха участие шестима членове на клуба от двата отряда – “Независимите лъвове” и “Освободители” с председатели Кристиян Стефанов Турхан Джамал. За около един час, заедно с пътните полицаи, скаутите разговаряха и раздадоха на повече от тридесет шофьори подготвените от тях листовки за акцията. Те съдържаха призиви да шофират внимателно и да пазят децата на пътя. Информираха и с данни за броя на пострадалите и загиналите у нас през последните пет години при пътни инциденти. Отговорите на анкетираните водачи на МПС учениците ще обобщят и ще им покажат в каква степен най-активните участници в пътния трафик са подготвени и познават знаците и законите.

Младежите съществуват като организация повече от година и в Скауткия клуб на пирдопската гимназия участват около 25 нейни възпитаници. До сега са провеждали различни инициативи за почистване двора на своето училище, помагали са на възрастни и нуждаещи се хора за прибиране на дърва за огрев, провеждали са и походи, както и залесителни акции.

ДВАМА ЗЛАТИЧАНИ В СЛИВЕН
Prev Post ДВАМА ЗЛАТИЧАНИ В СЛИВЕН
ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - ЗЛАТИЦА
Next Post ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ - ЗЛАТИЦА
Related Posts

Leave a Comment: