Слънце и много цветя на 24 май в Копривщица

  • 0
  • 119 преглеждания

Тържественото утро, посветено на 24 май, Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, което се състоя в двора на СУ „Любен Каравелов – Копривщица, бе открито с химна на Република България, в изпълнение на духовия оркестър на копривщенската гимназия, под диригентството Валентин Петков. Гости на празника бяха кметът на общината Бойка Дюлгярова, председателят на общинския съвет Любомир Цеков, директорът на Дирекция на музеите Кунка Неделева, председателят на читалищното настоятелство Стоян Павлов, родители, граждани.

Посрещнато бе училищното знаме, носено от дванадесетокласничката Биляна Зайкова. Директорът на СУ „Любен Каравелов“ Пенка Кривиралчева честити празника възпитаниците на училището и копривщенци. Тя пожела на абитуриентите успешно реализиране. Г-жа Кривиралчева награди ученици за отлични успехи и участие в различни учебни прояви, състезания и конкурси. Кметът Бойка Дюлгярова приветства колектива на учебното заведение. Тя каза, че учениците трябва да се гордеят, че са българи и да вярват в бъдещето на България и просперитета на  копривщенското училище.

Поздравителни адреси поднесоха Кунка Неделева и Мария Димова от читалищното настоятелство. Поздравителни адреса бяха получени от Росица Иванова – началник на Регионално управление на образованието – Софийска област, „Дънди Пешъс Метълс Челопеч“, издателство „Домино“, екипа на „Заедно в час“ и дигиталната учителска „Орак Академия“. В церемонията по предаване на знамето Биляна Зайкова връчи училищната светиня на единадесетокласничката Анастасия Иванова, асистирана от Делка Дойчева и Габриела Келчева. Първокласниците на Христина Ватахова-Стрелкова и Антония Брайкова поднесоха стилен рецитал за буквите. Второкласници рецитираха стихове за 24 май, а възпитаниците на Мария Паралеева пресъздадоха посрещането на учениците на Кирил и Методий от цар Борис Първи.

В изпълнение на духовия оркестър прозвучаха училищният марш, „Моя страна, моя България“, „Хубава си, моя горо“ и възрожденски мелодии, част от които бяха изпълнени от новото попълнение на духовия оркестър – ученици от 2 и 3 клас. Слънчевият и топъл 24 май бе изпълнен с празнично настроение и много цветя.

В ОБЩИНА МИРКОВО  Удостоиха с почетни звания дългогодишни учители
Prev Post В ОБЩИНА МИРКОВО Удостоиха с почетни звания дългогодишни учители
В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В СЕЛО ЧАВДАР  Откриха нови придобивки в Деня на българската просвета и култура
Next Post В ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В СЕЛО ЧАВДАР Откриха нови придобивки в Деня на българската просвета и култура
Related Posts

Leave a Comment: