В ОБЩИНА МИРКОВО Удостоиха с почетни звания дългогодишни учители

  • 0
  • 122 преглеждания

С приповдигнатост, отговаряща на величието на този най-светъл български празник, на 24 май в ОУ „Георги Бенковски“ с. Мирково беше отбелязан Денят на Светите братя Кирил и Методий. Тържественото честване започна в двора на училището с предаването на знамето. Поздравителен адрес до директора на училището, учителския колектив и учениците беше оправен от „Елаците-Мед” и инж. Драгомир Драганов. Красимира Семерджиева прочете поздравителен адрес и от проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч. Поздравителни адреси бяха получени и от екипа на „Орак Дигитална учителска академия“ и от Росица Иванова, началник на Регионално управление на образованието за Софийска област.

В тържествената програма със стихотворения, посветени на Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, се включиха ученици от първи, втори и трети клас. С две изпълнения се представи и ученическият хор „До, ми, сол“ . Представена бе и драматизацията „Богатият Мравей” по приказка на Елин Пелин на учениците от трети клас, подготвени от своята учителка Вергиния Хрискова, която завърши с ръченица.

По традиция пенсионирани учители бяха наградени от кмета на общината Цветанка Йотина. След като поздрави присъстващите, тя изпълни приятната задача да обяви решението на ОбС, с което се удостояват със званието Почетен гражданин на Мирково дейците на образованието и културата – учителите Магдалина Мутафова, Теодора Попова,  Цветанка Груйкина, Стоянка Божкова и отдалите живота си на културата Цонка Маринкова и любимият на всички актьор Любен Чаталов. От отличените благодарност за признанието произнесе Любен Чаталов.

На всички пенсионирани учители служители на общинска администрация от името на ОбС поднесоха цветя и награди. Празникът завърши с тържествена обиколка от учители и ученици по главните площади и улици на селото, водени от мирковската духова музика.

24 май – Денят на българската азбука
Prev Post 24 май – Денят на българската азбука
Слънце и много цветя на 24 май в Копривщица
Next Post Слънце и много цветя на 24 май в Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: